人生一定要擁有...?

meimei8888
|
昨天有一位親戚上來了我家吃飯
她說, 人生一定要試一次Business Class, 一定要擁有一個Gxxxi Chxxxl既袋, 名錶等...

哎, 我又唔係咁覺得, 我覺得自己鐘意就得, 無話人生一定要擁有...

你地話呢?
終極熊貓
|
一定要擁有一個娛樂性咁高嘅親戚

正經答:又點會每個人追求嘅野係一樣呢?一笑置之啦~
seaman1982
|
我坐過呀,有次唔記得做咩免費upgrade我。
咁我完全左人生要做既事,跟住我係咪應該去……
good_pig
|
meimei8888 發表於 18-10-5 12:46
她說, 人生一定要試一次Business Class, 一定要擁有一個Gxxxi Chxxxl既袋, ...

呢d嘢,要擁有都唔係咁難者
good_pig
|
seaman1982 發表於 18-10-5 12:50
...

x 2, 一程
milktealai
|
自己人生,自己話事
opl2
|
最憎同依d 人傾偈,依重新人好鐘意將佢嘅價值觀套落人地到
wcpcelia    發表於 18-10-6 17:02
chingtinglin
|
終極熊貓 發表於 18-10-5 12:47
一定要擁有一個娛樂性咁高嘅親戚

正經答:又點會每個人追求嘅野係一樣呢?一笑置之啦~

娛樂性咁高的親戚+1
happybebebe
|
她說, 人生一定要試一次Business Class, 一定要擁有一個Gxxxi Chxxxl既袋, ...

人生一定要有個咁搞笑嘅親戚,才知道佢嘅人生只有物質
michellechiu02
|

坐過business class仲要唔只一次
因為做過空姐
乜袋乜錶都叫做有
人生可以完結了?
定要再進一步,下個目標係first class?
tttt709394
|
佢嘅人生好簡單,可能都係好事
kyky媽媽
|
opl2 發表於 18-10-5 12:53

anma
|
每個人追求既野唔同, 我未坐過business class, 但我擁有其他東西, 平和而快樂, 已覺得好滿足。
yurijm
|
90年代時
好多誤入歧途既後生仔女
都係拎住呢一句
人生一定要xxx。。。
走去加入黑社會、撈偏

自我催眠既借口姐
可能當事人心底都覺得唔太好
又想得到其他人支持
所以先有呢種句式出現

又唔見有人話人生一定要食飯、瞓教
magcat
|
...

同你一樣
alicialee1210
|
milktealai 發表於 18-10-5 12:52
自己人生,自己話事

知道
KK20010609
|
...

good_pig
|
opl2 發表於 18-10-5 12:53

我覺得只會好細個,或者冇見過世面先會咁講
good_pig
|
yurijm 發表於 18-10-5 12:56
90年代時
好多誤入歧途既後生仔女
都係拎住呢一句