藍光漂牙/激光漂牙/家用好?

siuu198918
|
如提,飲咖啡奶茶d牙勁黃
hedyyyyy
|
總覺得家用會比較耐先見到效果~~
siuu198918
|
hedyyyyy 發表於 18-10-6 12:18
總覺得家用會比較耐先見到效果~~

係咪牙貼個隻都ok?
牙牙牙牙語
|
lm
YSusanna
|
試過藍光係無用
有無諗過做牙貼片 一了百了 haha
jutau
|
不如你用木擦試下除唔除到黃先

我成日飲奶茶,有時都會有茶漬,用木擦就可以甩,唔洗等洗牙先做,啲牙望落去都似洗完牙咁

但如果你牙係天生黃,咁就難搞喇
...345...
|
jutau 發表於 18-10-10 21:54
不如你用木擦試下除唔除到黃先

我成日飲奶茶,有時都會有茶漬,用木擦就可以甩,唔洗等洗牙先做,啲牙望落 ...

請問木擦係點用?在那裡買到?
...345...
|
YSusanna 發表於 18-10-10 21:02
試過藍光係無用
有無諗過做牙貼片 一了百了 haha

點解覺得藍光無效?
jutau
|
...345... 發表於 18-10-10 23:43
請問木擦係點用?在那裡買到?

其實係藥材,古時係用嚟清潔牙齒用

中藥房三蚊一大包,細細枝似綠色長通粉,用一、兩支浸軟佢,磨牙齒表面嘅茶漬,或者所有牙齒表面,之後你會見到茶漬甩咗,牙齒都會白咗啲。。。咁梗係唔會好似漂牙或用牙貼嗰啲咁假嘅白色啦,佢都係會變回原先你牙齒嘅本色 (每人天生有深有淺)。。當然佢唔係洗牙咁,臼齒嗰啲凹位都可能擦唔到走,咁就真係要洗牙喇

幾蚊雞做到咁嘅效果,不妨一試囉
jutau
|
你都去蘋果日報講 木刷草嘅文,裏面有提到烏賊骨仲可以去黃,平平地又可一試
YSusanna
|
...345... 發表於 18-10-10 23:45
點解覺得藍光無效?

因為真係做完無乜分別-_- 勁伏
...345...
|
YSusanna 發表於 18-10-12 23:08
因為真係做完無乜分別-_- 勁伏

你意思係即時做完都沒有白了?還是做完沒多久就打回原形?
YSusanna
|
...345... 發表於 18-10-13 17:58

真係分別不大 仲要唔均勻 同人講呀 都無人信我整左呀 完全唔掂
Riny
|
分別不大
王妹
|
siuu198918 發表於 18-10-5 17:18
如提,飲咖啡奶茶d牙勁黃

我都係我諗住直接去醫生度做漂白
jap9jeng
|
really work?
hedyyyyy
|
siuu198918 發表於 18-10-9 02:06
係咪牙貼個隻都ok?

個人認為牙貼比較好
cowchow_1104
|
可以試下用牙貼片,朋友試過隱適美,唔易甩,同帶左都唔覺
lovelywww
|
...345... 發表於 18-10-13 17:58
家用藍光無用,用得多啲牙表面會有啲濛!