清水灣三育中學

WingYeung0419
|
請問大家知唔知道清水灣三育中學?呢間學校係唔係唔會禁止人入去參觀的?係唔係邊個都可以入去?隨時都可以入去?
s160656
|
1X年去過一次,
我係搵個老師的, 因為個老師係呢間學校教書.
所以保安當我係訪客咁比我入去.
果時我係鑽石山搭巴士去的.

今時今日就唔知
BUT你去果度仲咩?
純參觀, 我唔知比唔比你入去
KUDOS
|
係學校都應該唔會隨便比外人參觀,同埋有校工駐守。如果想參觀可以打去學校問,有時會有open day介紹一下學校!
chinatea
|
如果你都可以冇拿拿行入去,咁第日本紅書仔又多個打咭地方咪死?
MM2H
|
而家應該轉左做復臨國際學校?
|
s160656 發表於 18-10-5 22:51
1X年去過一次,
我係搵個老師的, 因為個老師係呢間學校教書.
所以保安當我係訪客咁比我入去.

其實無咩特別事,只係幾年前我細佬係果度讀,當年家長日去過覺得風景、環境好靚,想有機會再去!近日有朋友係入面影婚紗相,問佢地點可以入去?係唔係要預約之類,佢話唔使,邊個都入得,所以想問下係唔係真有其事,如係再去行下都好⋯
|
MM2H 發表於 18-10-5 22:56

呢個唔清楚
SuperChanB
|
WingYeung0419 發表於 18-10-5 23:04
其實無咩特別事,只係幾年前我細佬係果度讀,當年家長日去過覺得風景、環境好靚,想有機會再去!近日有朋 ...

要預先通知學校 佢哋OK先可以
happyty
|
WingYeung0419 發表於 18-10-5 23:04
其實無咩特別事,只係幾年前我細佬係果度讀,當年家長日去過覺得風景、環境好靚,想有機會再去!近日有朋 ...

佢地會唔會係舊生?
|
SuperChanB 發表於 18-10-5 23:08
要預先通知學校 佢哋OK先可以

收到謝謝,都係等開放日先去無咁異類
lazypig
|
WingYeung0419 發表於 18-10-5 22:41
請問大家知唔知道清水灣三育中學?呢間學校係唔係唔會禁止人入去參觀的?係唔係邊個都可以入去?隨時都可以 ...

好多人係果度教堂行禮
混入去唔難喎
冇人會理
入面環境好靚
影相一流
我去過觀禮

wcpcelia    發表於 18-10-6 08:41
|
happyty 發表於 18-10-5 23:15
佢地會唔會係舊生?

咁我又無問喎,但佢地好似唔係讀果間
國王陛下
|
WingYeung0419 發表於 18-10-5 23:22
咁我又無問喎,但佢地好似唔係讀果間

影婚紗果啲係比錢入的 可以自行聯絡學校
SaBB
|
WingYeung0419 發表於 18-10-5 22:41
請問大家知唔知道清水灣三育中學?呢間學校係唔係唔會禁止人入去參觀的?係唔係邊個都可以入去?隨時都可以 ...

我weekday 入過去、無人問、我直行直過入去。
99dogdog
|
MM2H 發表於 18-10-5 22:56

Yes
carrai
|

西貢三育中學是香港三級歷史建築是香港古物古蹟辦事處評級的香港歷史建築的第三個級別。 所以他們是有義務向 市民公開, 但我不是清楚是每一日還是那一些日子, 你還是最好打返去學校問問, 是的現在是復臨學校, 所以希望每一個人參觀時請你保持安靜和乾淨, 因weekday 有學生上堂,他們很多時在公園、球場上堂、活動,我只知道去到要去到閘口登記和通知他們。
我有個女現在在復臨學校讀的。
luckybaby2011
|
carrai 發表於 18-10-6 07:04
西貢三育中學是香港三級歷史建築是香港古物古蹟辦事處評級的香港歷史建築的第三個級別。 所以他們是有義務 ...

原來都仲係學校?超靚呀