自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

間唔中會見到d家長任由其子女大叫大喊嘈住其他食客,人人都望住佢地好討厭的樣子,佢哋明知又唔會帶個小朋友出去冷靜下,唔明這是現在的敎仔方式嗎?

男爵府

唔只餐廳,地鐵巴士都見過,d家長真係唔理,任由佢嘈
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

男爵府

laithin 發表於 18-10-6 09:24
間唔中會見到d家長任由其子女大叫大喊嘈住其他食客,人人都望住佢地好討厭的樣子,佢哋明知又唔會帶個小朋 ...

我自己就唔會容許。

蘋果mama    發表於 18-10-10 09:19
esmehouse    發表於 18-10-9 16:42
wcpcelia    發表於 18-10-6 15:42

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

有人講過,
話小朋友扭計的話唔應該妥協,
由佢扭喎,
所以就算喺商場喺鋪頭喺餐廳都一樣,
由佢嘈直到佢自己冷靜下來喎
呢啲教育方式真係不敢苟同

公爵府

親子王國15週年勳章

小孩嘈,我接受,但父母唔理,唔管,我勁憎!

珍珠宮

babyhoi 發表於 18-10-6 09:53
有人講過,
由佢扭喎,

可以帶佢出去先比佢叫架啫,喺室內尖叫大嗌令人好辛苦

蘋果mama    發表於 18-10-10 09:20

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

住我對面果家人仲勁, 新搬黎
佢地一係屋企, 個仔 最少喪喊一個鐘以上
最初, 以為佢日日喊, 喊到我有幻聽, 冇理由日日咁好氣喊咁耐, 屋企人又唔理

星期日, C6 係屋企問: 邊度既細路, 喊得咁淒涼, 喊左好耐啦喎?
我話: 係呀! 都唔明, 點解點咁喊得, 日日喊, 喪喊一粒鐘, 又冇人理...佢地冇請工人自己湊

聽佢喊聲, 以為係幾個月大既BB, 有一日等 LIFT 原來以經係 會行會走 個樣似小一既男仔, 佢阿媽仲推住部BB車

更黑人憎既係, 我地等lift 地方好細..樓層左右一架lift, 一梯8伙, H 字型
個c9 一係 將架bb車頂住路口鎖門, 一係就將架bb車放係 2架lift 中間位置等, 我想行過去都唔得

佢可能 買樓時 連 樓層等 lift 大堂都買埋, 未見過 成家人都咁自私, 咁黑人憎

珍珠宮

回覆樓主:

我會捉佢埋一邊由得佢喊同鬧,自己教仔同人地無關係,唔應該影響到人,但不時都見到d“厚多士”過嚟關心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我覺得,除咗唔好喺餐廳/巴士上大叫大喊,仲有唔好開到部電話/iPad...大大聲

esmehouse    發表於 18-10-9 16:43

用戶要求終止服務

我都好驚見到啲細路大喊大叫好嘈,如果個媽媽有出聲,叫佢叫唔聽一件事,但如果直頭唔理,就真係好乞人憎,小朋友係一張白紙,幾曵都好,佢父母都有責任教,唔管唔理不如唔好生.....

子爵府

間唔中會見到d家長任由其子女大叫大喊嘈住其他食客,人人都望住佢地好討厭的樣子,佢哋明知又唔會帶個小朋 ...

雖然有時小朋友係唔受控。但我日日都比隔離屋個b大喊大叫。家長有時又大聲鬧人有時放左工都想靜下。不過算啦。希望小朋友長大左。就無

珍珠宮

王國教室勳章

真開心見到咁多有公德心的父母
我都好怕,全部公共場所都唔應該嘈到人吖

子爵府

虎到金來勳章

可能自閉証,請包容

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

可能那些小童有病呢,有時唔係話唔俾叫就會唔叫嘅
雖然我都覺好嘈

珍珠宮

15週年勳章

TV8 發表於 18-10-6 11:13
可能自閉証,請包容

呢D情況, 要體諒下了

水晶宮

估可能有過渡活躍症,體諒吓,

珍珠宮

babyhoi 發表於 18-10-6 09:53
有人講過,
由佢扭喎,

唔妥協都代表由佢係公眾地方大吵大鬧,影響別人。啲人成日話無辦法,其實教小朋友真係要由好細就教起,最怕聽到人講『幾歲大,邊教到?大啲先啦!』縱慣咗邊再改到?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

穿巴, 有限既空間..大叫, 係咁叫, 不停叫..
真係怕影響到司機

象牙宮

回覆樓主:

點只餐廳,仲有銀行!尋日見到有人就咁擺低個3,4歲既小朋友埋坐位,個小朋友就不停又拍玻璃又大叫,又爬高跳低四圍搞破壞

侯爵府

AAl 發表於 18-10-6 09:45
唔只餐廳,地鐵巴士都見過,d家長真係唔理,任由佢嘈

神煩,想係巴士瞓吓都唔得

首頁
12345...8

尾頁

跳至