威記IVF 9月報M

catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 07:41
今朝入院抽卵喇,宜家入左病房先
開針我又無乜特別要注意
你會自費定打醫院針?

我會揀自費啦。因為聽D jm 講自費藥靚D。同埋打肚皮似乎冇打 patpat 咁痛。

我今日都係 9EF。得照超聲波。但唔知點解又要抽血呢?
你要加油呀。照左知唔知話大概抽幾多粒?
catcat_yu
|
SuiccWong 發表於 18-11-10 02:21
係架,睇d卵大小,我就打左10日針,就可以抽卵,我就唔覺個肚好谷好辛苦
...

你打自費? 抽左有幾多粒呀? 我初照左右加埋10 粒。我都想打完針谷多D 靚卵。希望順利啦
catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 07:41
今朝入院抽卵喇,宜家入左病房先
開針我又無乜特別要注意
你會自費定打醫院針?

抽完分享下抽卵過程丫~~~ god bless u
SuiccWong
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 08:31
你打自費? 抽左有幾多粒呀? 我初照左右加埋10 粒。我都想打完針谷多D 靚卵。希望順利啦
...

我威院私家症,抽前1x粒,最後抽左21粒,受精有15粒,最後有6粒Day5
catcat_yu
|
SuiccWong 發表於 18-11-10 09:09
我威院私家症,抽前1x粒,最後抽左21粒,受精有15粒,最後有6粒Day5

受精 15 粒。意思 15 粒都用得?我唔係好識
catcat_yu
|
醫生冇問我揀唔揀自費針。話打 Menogon, 有冇同我一樣既 jm?
laalalla
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 08:33
抽完分享下抽卵過程丫~~~ god bless u

岩岩抽完,醫生話落藥比我訓
但我全程無想訓仲好清醒
個過程我覺得超痛,仲一路做一路喊
以前抽咁多次都有麻醉
第一次係清醒情況底下做
catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 11:50
岩岩抽完,醫生話落藥比我訓
但我全程無想訓仲好清醒
個過程我覺得超痛,仲一路做一路喊

一路抽一路喊好可憐呀。我都睇到眼濕濕。知唔知邊個醫生做呀? 我今日 9樓覆診。果個張X冰醫生講野勁串。講嘢好薄。我都對住老公喊。
laalalla
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 16:10
一路抽一路喊好可憐呀。我都睇到眼濕濕。知唔知邊個醫生做呀? 我今日 9樓覆診。果個張X冰醫 ...

就係呢個醫生幫我做
佢好似好趕時間咁
姑娘話落藥會眼訓叫我訓陣
落左藥唔夠幾分鐘都有藥效就做
我做完先開始眼訓
同埋我覺得佢好粗老
都無安撫過我
係啲姑娘不停咁安撫我咋
bbbchoco
|
呢個張醫生吾應該叫生育科醫生,叫絶育科就差吾多
catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 16:23
就係呢個醫生幫我做
佢好似好趕時間咁

下。。。容許我講句粗口(小你)。今日咩事咁唔好彩預到佢。係響邊層抽? 都係9樓抽嗎?
catcat_yu
|
bbbchoco 發表於 18-11-10 16:36
呢個張醫生吾應該叫生育科醫生,叫絶育科就差吾多

係呀。明明我食左一個 cycle 避孕藥。今日D2 正常都開針。佢話我冇減磅叫我諗清楚。你D針打唔起我會取消你療程。咁如果你醫院覺得我有問題。你唔好開始麻。何必咁黎難委人
catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 16:23
就係呢個醫生幫我做
佢好似好趕時間咁

好好休息返幾日。哩個女人似住自己高級少少冇人性咁。有冇開假比你休息
laalalla
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 16:56
好好休息返幾日。哩個女人似住自己高級少少冇人性咁。有冇開假比你休息
...

我之前都係見鍾醫生同麥醫生多,
張醫生我未見過佢架,
都無諗過抽卵會係佢,
抽卵係1樓抽呀,
姑娘問我要幾日,佢話最多5日
我就要晒5日
不過我無得放鮮胎,要雪
但要等到1月先有得雪囉
catcat_yu
|
laalalla 發表於 18-11-10 17:31
我之前都係見鍾醫生同麥醫生多,
張醫生我未見過佢架,
都無諗過抽卵會係佢,

即刻就知放唔到鮮胎?
不過人地話放雪胎機會大D架。唔怕。
但點解要1月放呢。咪成2 個 cycle 後囉。咁 哩2 個 cycle 如果M 唔準點算?
bbbchoco
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 16:54
係呀。明明我食左一個 cycle 避孕藥。今日D2 正常都開針。佢話我冇減磅叫我諗清楚。你D針打唔起我會取消你 ...

痴缐。叫得人食藥正常下个cycle都開針啦。
甘你最终有無開針呢?
laalalla
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 17:39
即刻就知放唔到鮮胎?
不過人地話放雪胎機會大D架。唔怕。
但點解要1月放呢。咪成2 個 cycle 後囉。咁 哩2 ...

佢話我有個血液指數高左唔放得
叫我黎第2次m先打返去
AllanWong
|
請問威院ivf 會唔會考慮埋免疫問題?因為我之前check過,中咗免疫問題呀
aooiwong
|
catcat_yu 發表於 18-11-10 16:54
係呀。明明我食左一個 cycle 避孕藥。今日D2 正常都開針。佢話我冇減磅叫我諗清楚。你D針打唔起我會取消你 ...

佢之前有無提過要減磅?
有無搞錯呀,早啲講等人有心理準備丫。

我月尾都要開針喇、
但姑娘又無講過要減磅,好擔心添。
請問介唔介意講下要幾重先適合開針?
catcat_yu
|
bbbchoco 發表於 18-11-10 18:12

痴缐。叫得人食藥正常下个cycle都開針啦。

有呀。佢鬧我既都係話知知知。但我想做呀。佢最後冇野講。叫我出去等。但唔明佢用意係乜囉