蒸焗爐 vs微波爐

yatmanchris
|
請問大家如果只可以選擇一樣會買邊樣? 我本身想買蒸焗爐 因為我通常用黎翻熱餸菜用蒸好似健康d同埋有時想蒸餸又可以用 但我老公知道我d三分鐘熱度性格 就叫我諗清楚唔好到時又後悔想要微波爐 所以心大心細中 想問吓各jm意見 謝謝
Vin仔媽
|
我會㨂蒸焗爐,用途多d
yatmanchris
|
yatmanchris 發表於 18-10-6 10:18
請問大家如果只可以選擇一樣會買邊樣? 我本身想買蒸焗爐 因為我通常用黎翻熱餸菜用蒸好似健康d同埋有時想蒸 ...

up有冇多d人比意見呢
天上的星
|
蒸焗爐,好用

叮叮,不如蒸熱佢仲健康
星星之家
|
請問大家如果只可以選擇一樣會買邊樣? 我本身想買蒸焗爐 因為我通常用黎翻熱餸菜用蒸好似健康d同埋有時想蒸 ...

買水波爐,有蒸,焗,微波
channin
|
微波幾百元

蒸焗幾千元

三分中熱度。想清楚
wcpcelia    發表於 18-10-6 15:49
shareholder
|

微波爐會形成有害物質,蒸焗爐好些
魚兒小寶貝
|
我冇微波爐,一向用蒸爐,蒸爐爛制後買蒸焗爐,蒸食物比蒸爐係慢d ❨當然比微波爐係更慢❩, 但多左功能,好適合我用。
hohoho2013
|
梗係蒸焗爐
hidyho
|

蒸焗爐用途一定多D,但我見好多蒸焗爐都話唔好用水喉水入落水箱度蒸餸,要用蒸餾水我就覺得有D麻煩
Abbie_mimi
|

微波焗爐,加蒸氣都可以考慮