8週仍然照到周,9週再照發生空心胎?

yimanyip
|
上星期睇醫生話睇到胎,今個星期去睇第二個醫生,醫生竟然睇唔到個胎只係照到個營養囊!好疑惑點解會突然唔見左個胎呢?
醫生話等多兩個星期唔得就要做流產手術
wsyggk
|
yimanyip 發表於 18-10-6 16:50
上星期睇醫生話睇到胎,今個星期去睇第二個醫生,醫生竟然睇唔到個胎只係照到個營養囊!好疑惑點解會突然唔 ...

咁去返第一個醫生度照多次啦!
ipcs
|
上星期睇醫生話睇到胎,今個星期去睇第二個醫生,醫生竟然睇唔到個胎只係照到個營養囊!好疑惑點解會突然唔 ...

照多一次穩陣d
yimanyip
|
ipcs 發表於 18-10-6 17:00
照多一次穩陣d

醫生話兩個星期後要照多次,如果都無就要做流產手術,這兩個星期有機會流血....

ipcs
|
yimanyip 發表於 18-10-6 19:32
醫生話兩個星期後要照多次,如果都無就要做流產手術,這兩個星期有機會流血....

...

約另一個醫生照
yimanyip
|
ipcs 發表於 18-10-6 19:37
約另一個醫生照

會呀,今日買左滴雞精飲,希望有幫助。
lovelypowerpuff
|

第一次照有無相可拎俾另一醫生參考?
yimanyip
|
lovelypowerpuff 發表於 18-10-6 23:02
第一次照有無相可拎俾另一醫生參考?

我唔記得羅俾佢睇,我到依家都搞唔明白,就算無左都唔會突然之間咩都照唔到架? 得返個營養囊?
我上星期照仲見到心跳.... 我成晚訓唔著仲發惡夢流血,擔心到喊.... 點解我忍得咁辛苦都會無左?

yimanyip
|
左圖係上星期照,營養囊下有胎芽,但右圖好似唔係咁清楚,各位可唔可以俾d意見我,係唔係空心胎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Christine2007
|
yimanyip 發表於 18-10-6 19:53
會呀,今日買左滴雞精飲,希望有幫助。

其實我個人覺得滴雞精幫助吾大。我覺得燉雞泡膠效果重好過距又有安胎作用。同一曰一隻蛋長胎
yimanyip
|
Christine2007 發表於 18-10-7 11:47
其實我個人覺得滴雞精幫助吾大。我覺得燉雞泡膠效果重好過距又有安胎作用。同一曰一隻蛋長胎
...

甚麼是泡膠?
|
yimanyip 發表於 18-10-7 11:06
左圖係上星期照,營養囊下有胎芽,但右圖好似唔係咁清楚,各位可唔可以俾d意見我,係唔係空心胎?

...

我之前7週3照係咁的可參考下
bb 大3日係7週6大小

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yimanyip
|
lovelypowerpuff 發表於 18-10-7 15:43
我之前7週3照係咁的可參考下
個bb 大3日係7週6大小

你size 大好多
|
yimanyip 發表於 18-10-7 16:09
你size 大好多

加油俾多一兩星期bb 睇下
飲多d 奶 食蛋瞓床養胎
yimanyip
|
lovelypowerpuff 發表於 18-10-7 16:59
加油俾多一兩星期bb 睇下
飲多d 奶 食蛋瞓床養胎

最慘飲奶我勁痾,食太多蛋我敏感,全身勁痕。現在只可以訓多D
cavy0511
|

睇多一個醫生, 如你唔怕, 應該照陰超最清楚
yimanyip
|
cavy0511 發表於 18-10-7 17:51
睇多一個醫生, 如你唔怕, 應該照陰超最清楚

上圖已經係陰超,照肚都睇唔清楚。 下星期我羅幾日假係屋企休息,盡最後努力,希望有幫助
|
yimanyip 發表於 18-10-7 14:52
甚麼是泡膠?

雞泡膠。係一種花膠名來。距主要係調理子宮有同幫助安胎同長胎作用。我屋企人試過作小產出血睇中醫都係叫燉雞泡膠。食左幾轉就無事。bb都發育好好追反正常進度
|
yimanyip 發表於 18-10-7 16:09
你size 大好多

其實日日飲奶食蛋訓同耐吾耐飲少量花膠湯。好幫助bb長胎。個size好快大
candice0088
|
第一幅圖好清楚見到胎芽。第二張圖會唔會唔同左角度呀?你有沒有帶埋第一張圖比佢望下...無理由係空心胎架喎。

原本乜都無就話啫。由咁清楚有變成無...我會再搵第二個醫生再照。