租務市場

happy+
|
我知依家D樓既買賣係無咩成交,但係唔係連租務市場都靜了下來?我有層樓出租放左盤個幾月都租唔出,以前明明一個月內就承租,真奇怪!
stevewoo
|
有冇試過減租先?

肯平一定即時租得出
pixelskin
|
happy+ 發表於 18-10-6 18:26
我知依家D樓既買賣係無咩成交,但係唔係連租務市場都靜了下來?我有層樓出租放左盤個幾月都租唔出,以前明 ...

租金係咪高過市價?內籠質素如何?

我半個月前一放盤已經有幾枱客話要睇樓,兩個星期內已經租出。租務市場好活躍喎
good_pig
|
happy+ 發表於 18-10-6 18:26
我知依家D樓既買賣係無咩成交,但係唔係連租務市場都靜了下來?我有層樓出租放左盤個幾月都租唔出,以前明 ...

同區係咪好多新盤放租?
happy+
|
pixelskin 發表於 18-10-6 19:42

我半個月前一放盤已經有幾枱客話要睇樓,兩個星期內已經租出。租務市 ...

租金只係要求市價,內籠ok架,因為我換過曬新木紋地磚及油過曬油漆,有人還價的,不過低過市價一成我又唔想。
happy+
|
good_pig 發表於 18-10-6 19:54
同區係咪好多新盤放租?

附近完全無新盤,連我屋苑的出租盤也少,所以我覺得奇怪。
ayi1
|
放多幾間地產
wcpcelia    發表於 18-10-7 09:44
germany
|
租務市場唔差喎,我擺28hse都幾多人約睇樓。
而家D人諗住樓價會跌,唔買樓住,應該租樓嘅人多咗。
你層樓邊區?
happy+
|
germany 發表於 18-10-6 20:22
租務市場唔差喎,我擺28hse都幾多人約睇樓。
而家D人諗住樓價會跌,唔買樓住,應該租樓嘅人多咗。
你層樓邊 ...

小西灣
cestlav
|

放多幾間。
我家姐幾個月前放天后兩房,經紀都無乜帶人來睇,後尾自己經28hse租出。
-全新裝修
celiakikiwai
|
happy+ 發表於 18-10-6 20:24
小西灣

Really,反而我問左呢區兩三個月都冇一間地產有盤介紹比我
忌廉寶寶
|
pixelskin 發表於 18-10-6 19:42

我半個月前一放盤已經有幾枱客話要睇樓,兩個星期內已經租出。租務市 ...

我都覺得好活躍,近排聽幾個家長都話要搬屋,我初頭唔知佢地係租樓,大家不約而同都話業主加租/收樓 所以要搬
不過有幾個暑假前或暑假時巳搞掂,或者地區問題咁岩冇人問
milkylok
|
有無得罪左agent呀?又或者特登吾sell 你個單位,之後昆你賣樓
happy+
|
多謝各位的意見,今天以市價成功租出了。
wcpcelia    發表於 18-10-8 15:38
123blow
|
cestlav 發表於 18-10-6 22:49
放多幾間。
我家姐幾個月前放天后兩房,經紀都無乜帶人來睇,後尾自己經28hse租出。
-全新裝修

同我之前經驗一樣, 好為agent 幫手會快, 點知我邊(emoji)邊放都無下聞, 一放hse 28 即中! 大家開心!

申利: 我盤勁方便, 鐵路沿線!
123blow
|
happy+ 發表於 18-10-7 23:22
多謝各位的意見,今天以市價成功租出了。

弓喜樓主, 經agent 嗎?
happy+
|
123blow 發表於 18-10-7 23:29
弓喜樓主, 經agent 嗎?

經agent的