怕凍嘅jm去大阪

clc_ivy
|
有被凍死嘛?
要著好厚先至ok?
因為11月會同超怕凍嘅c6去大阪,但同行去過嘅朋友個個都唔怕凍,,我都會帶羽絨同厚衫去嘅,但都想問問....
siuballball
|
11月唔會真係凍到好誇張
apelok
|
羽絨未必夠,買定雪褸會好啲
Bibibut
|
一早一晚會涷,預備中厚度的羽絨其實已經ok. 如果吾係好怕涑,薄羽絨都得。不過大阪好方便,到時買都ok
wcpcelia    發表於 18-10-7 09:46
永然
|
去大阪咋喎?!凍極有限,重要11月
洛婷
|
clc_ivy 發表於 18-10-6 20:19
有被凍死嘛?
要著好厚先至ok?
因為11月會同超怕凍嘅c6去大阪,但同行去過嘅朋友個個都唔怕凍,,我都會帶羽絨 ...

你 11 月幾時?

我之前試過 11 月頭唔凍喎 ,
只係穿一件衛衣 ,

12 月試過衛衣+頸巾
ayi1
|
上年11月去咗大阪京都,早晚係凍嘅,尤其太陽4點就落山有風都幾凍架。要著中等厚度嘅羽絨同戴冷帽。
shun96
|
11月大約10-17度左右,可參考

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
洛婷
|

不過我脂肪多冇咁怕凍

早兩年睇紅葉都係著咁咋

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
candycakee
|
12月去我都唔覺好凍
著住羽絨都熱
其實著厚棉褸已經ok
Jomancc
|
今年11月底去睇紅葉,打算著羽絨,費事凍果陣臨急臨忙買羽絨
ipipipip
|
有被凍死嘛?
要著好厚先至ok?
因為11月會同超怕凍嘅c6去大阪,但同行去過嘅朋友個個都唔怕凍,,我都會帶羽絨 ...

大阪其實唔係好凍
最凍時候都係一件羽絨加頂帽

當然嚴重的寒流就無計
肥肥寶
|
我同老公都係11月去大阪,唔會好凍啦
clc_ivy
|
我11月中去,因為未去過真係唔知呢
南丁媽咪
|
大阪比香港會凍d,但未至於死,室內又有暖氣,次次冬天去,一出入都熱到頭痛
同埋周街有衫買,唔夠即買即著
BABYQOO
|
凍死?誇張到咁?
clc_ivy
|
BABYQOO 發表於 18-10-6 21:36
凍死?誇張到咁?
我講緊怕凍嗰d人呀
KTKTKT5
|
有被凍死嘛?
要著好厚先至ok?

如果凍到得幾度, 羽絨外面加戶外品牌嘅風褸擋風先得, 仲有d褸長到大脾好d~
healthymimi
|

帶薄羽絨去啦,最多入面短袖厚T shirt,上次晚上下雨室外又大風,我凍,買了薄乾濕褸,入室內又冇事

我十月尾去,結果日日下午薄乾濕褸,下雨我覺得不夠但不想買羽絨
Amy47
|
怕凍帶家帽,頸巾,手套,同普通羽絨啦,夜晚用得著,夠架喇。因室內有暖氣,凍唔死嘅