瑧蓺開放式單位呎售4.1萬 料創全港新高

mickeyeva
|
剛售出33樓J室頂層開放式戶,實用面積221方呎,成交價906.5萬元,呎價41,018元

瑧蓺, 點讀? 是否讀樽藝?

新世界發展(00017)旗下西營盤瑧蓺,剛售出33樓J室頂層開放式戶,實用面積221方呎,成交價906.5萬元,呎價41,018元,除了創項目新高呎價,更料為全港開放式戶新高。項目累售245伙,套現近22億元,全盤尚餘最後5伙單位待售。

資料顯示,對上的開放式單位最高呎價紀錄為同區63 Pokfulam的1座27樓E室,實用面積209方呎,成交價836.3萬元,實用呎價40,014元,是全港首個呎價突破4萬元的開放式單位。
------
《骰寶坊》誠邀各地【賭王】【賭后】挑戰神人境界,每日更有百萬籌碼等你領取!立即免費下載,體驗《骰寶坊》最真實、刺激的多人在線骰寶遊戲!

wcpcelia    發表於 18-10-7 09:45
minmin
|
係咪痴到噉
Poyau
|
可以賣到咁嘅價
樓盤名係讀樽藝
good_pig
|
minmin 發表於 18-10-7 00:01
係咪痴到噉

豪宅區,可能有價有市
cinda72.
|
成千萬要住劏房
caryfox
|
good_pig 發表於 18-10-7 00:04
豪宅區,可能有價有市

西營盤⋯⋯也叫做豪宅區
caryfox
|
cinda72. 發表於 18-10-7 00:05
成千萬要住劏房

可悲⋯⋯
白菜乾湯
|
minmin 發表於 18-10-7 00:01
係咪痴到噉

係咪做 媒架咋(emoji)
win_bb    發表於 18-10-7 13:33
MM2H
|
破頂繼續癲
good_pig
|
caryfox 發表於 18-10-7 00:09
西營盤⋯⋯也叫做豪宅區

好似校網好ok咁...

夾硬叫近..西半山卦
ganggang
|
改個怪名就賣貴d
123blow
|
ganggang 發表於 18-10-7 00:15
改個怪名就賣貴d

至吾喜歡呢啲懶係難讀嘅名!
chelsea_meow
|

美之選468
|
九百多萬住200呎..
..唔知講乜 ?
美之選468
|
九百萬要供成世wo ? 就係話未來的20~30年都係要住係200呎的地方 ? 要下一世先換樓 ?
忌廉寶寶
|
美之選468 發表於 18-10-7 04:54
九百萬要供成世wo ? 就係話未來的20~30年都係要住係200呎的地方 ? 要下一世先換樓 ?
...

我覺得買得呢d單位唔會係普通打工仔要供成世嗰隻,正常人都會買間正常既樓
fathippo
|
做媒
raven
|
做媒價!
teresayan07
|
...

咁未供完都可以賣既.... 又無話一定要供完先可以換樓...
nms
|
...

買得起而又會買嘅,點會供一世?分分鐘一炮過嘅人大有人在