3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

桃花島 發表於 18-10-11 15:22
我女之前都係咁架,佢食咗醫生開俾佢食既胡蘿蔔素,依家冇事喇,如果你想試下食,我可以講個牌子你試下呀 ...

我想試下,可以pm我嗎?謝謝

洋房

littlesun 發表於 18-10-9 02:41
過來人, 請信我! 唔好亂試, 去搵啱既醫生睇!

我仔上年3歲第一年番學, 因為之前冇讀N班, 所以8月開學後就 ...

你好 可唔可以介紹你睇兒科睇氣管個醫生(emoji)(emoji)
你囡咳左兩個月 醫生都開過幾次抗生素都返發 想試下睇你兒科氣管睇下會唔會好(emoji)(emoji)

別墅

我個囡4歲都斷唔到尾...成日咳..真係慘慘豬..!到底點樣先會快d好!!

別墅

我仔上年3歲第一年番學, 因為之前冇讀N班, 所以8月開學後就 ...

我小朋友同你個仔都係差不多情況/__\

別墅

可否介紹你最後那個專科醫生來嗎?我女依家都係不停咳嗽

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我仔都係咁,因為鼻敏感,晚上鼻水倒流所以咳,普通止鼻水西藥只可以治標,一吾食就咳返,中醫慢只合調理,最後係用精油加游水,當然係晚晚用,用左就吾咳,吾用一陣又咳返,但感覺係比食西藥好。另,如果怕精油,我用過薄荷膏都有差不多效果,每晚訓前查身口同背,只要令到個鼻止到鼻水,就可以吾咳。

大宅

fafaluilui 發表於 18-10-26 10:23
我2個女都是氣管敏感, 大女由出世開始至6歲每次感冒後就演變了氣管問題, 入了醫院幾次, d 藥越食越勁, 除了 ...

請問用邊隻精油

大宅

KenjiLee0311 發表於 18-10-7 01:43
請問各位媽媽有無方法止夜咳和預防呀?

呢排有冇鼻水?有冇鼻敏感?我個仔前嗰排都係不停咁夜咳,最後原來係鼻竇炎 ,加上夜晚鼻水倒流,食咗抗生素,同清晒啲鼻水,就好返晒,夜晚冇再咳

大宅

可否pm 醫生名?

首頁

尾頁

跳至