想請問邊款胭脂好用

peach0810
|
如題
書薔
|
can make紫色
temilyt
|
Clinique Pansy Pop 超靚!!
揸上面令氣色會變好
紫色 cheek 仲會望落去白淨咗
(紫色有修正黃皮膚作用)
非常值得買

另外就係 NARS - orgasm
NARS 呢隻比較顯色

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
迷人pinklady
|
canmake,excel平價黎計都OK
FrauNachtmahr
|
peach0810 發表於 18-10-7 13:19
如題

睇你鐘意咩妝感
如果鐘意透明感多啲,日韓啲胭脂會好啲,少女感多啲,但比較唔持久,歐美胭脂一般比較持久,但本身會比較pigmented,妝感較重,一個唔小心就易啲失手。

如果鐘意透明感重啲,平嘅就canmake,要long lasting啲又想要透明感就three,如果想long lasting同妝感重啲,nars is good!
09daisydaisy
|
peach0810 發表於 18-10-7 13:19
如題

nars
可樂娃B
|
temilyt 發表於 18-10-8 20:38
揸上面令氣色會變好

呢個我都用緊
hosf
|
Nars,Tom ford 用緊好ok
hellohappygirl
|
揸上面令氣色會變好

keep 得耐唔耐?
temilyt
|
hellohappygirl 發表於 18-10-9 11:04
keep 得耐唔耐?

Clinique 同 NARS 都幾持久吓
可樂娃B
|
hellohappygirl 發表於 18-10-9 11:04
keep 得耐唔耐?

我覺得OK~而且好自然
peach0810
|
揸上面令氣色會變好

咁你地係會另外買胭脂掃?
呢個大概咩價錢?
temilyt
|
peach0810 發表於 18-10-9 23:15
咁你地係會另外買胭脂掃?
呢個大概咩價錢?

Clinique 無記錯好似 $195
我一向都係用自己枝胭脂掃上胭脂
用緊 Shu Uemura / ZOEVA 胭脂掃
meimeitse
|
Addiction liquid blush,超自然又上色又靚
SumSum_
|
平平地嘅話,canmake,muji都唔錯