植眼睫毛邊part最重要?

書薔
|
我自己都試過好多唔同間睫毛店,都有試過唔同款,植眼睫毛既jm你覺得最重要係邊一part?
無糖茶妹
|
最重要係膠水,話晒都最近眼,試過唔好既經驗係d膠水唔靚,返到屋企洗面就「那」眼,最後都係要揀返d日本製既膠水先安全
失憶金魚
|
手勢都好重要,因為會影響植完出黎個眼型,而家個間都好岩自己心水,植眼睫毛真係好講夾個技師
書薔
|
無糖茶妹 發表於 18-10-8 01:45
最重要係膠水,話晒都最近眼,試過唔好既經驗係d膠水唔靚,返到屋企洗面就「那」眼,最後都係要揀返d日本製 ...

那眼都幾大獲,通常日本d膠水好d?
書薔
|
失憶金魚 發表於 18-10-8 16:06
手勢都好重要,因為會影響植完出黎個眼型,而家個間都好岩自己心水,植眼睫毛真係好講夾個技師
...

其實點知d技師手勢好唔好?
失憶金魚
|
書薔 發表於 18-10-9 20:33
其實點知d技師手勢好唔好?

有d手勢好痴眼膠紙唔會唔舒服,另外有d手勢好,就算同一樣膠水都有機會keep得耐過其他技師
elangel
|
失憶金魚 發表於 18-10-9 23:29
有d手勢好痴眼膠紙唔會唔舒服,另外有d手勢好,就算同一樣膠水都有機會keep得耐過其他技師
...

呢樣真,我好認同!手勢好,係keep 耐啲!
書薔
|
失憶金魚 發表於 18-10-9 23:29
...

原來係咁!咁我有試過,有個技師痴到我右眼有少少光,要用力少少先合到埋眼,真係blacklist唔再去。
jm你有無去開邊間手勢算好?
書薔
|
elangel 發表於 18-10-10 18:09
呢樣真,我好認同!手勢好,係keep 耐啲!

jm去開邊間手勢好又keep得耐?
elangel
|
書薔 發表於 18-10-16 19:48
jm去開邊間手勢好又keep得耐?

大型連鎖店,衰心軟買了package,後悔ing...
根本keep 唔到一個月,補毛同重新做的美睫師唔同人,補毛果位感覺手勢好啲,keep 得耐啲,不過都係keep到15日左右...
可能我自己啲睫毛比較弱掛
熊妹
|
elangel 發表於 18-10-16 19:58
大型連鎖店,衰心軟買了package,後悔ing...
根本keep 唔到一個月,補毛同重新做的美睫師唔同人,補毛果位 ...

15日都得2個禮拜貨仔咋啵
失憶金魚
|
我去開Kesalan Patharan度植,獨立房唔使share,環境好過好多細鋪
elangel
|
熊妹 發表於 18-10-17 00:12

講真好鬼失望
我仲要買最貴個plan,無諗過咁流
叫佢整密啲、長啲,又話我本身睫毛弱,唔合適,但接完真係好快甩,又hard sell
BlairHo_2015
|
我以前都有出post分享我嘅植眼睫毛經驗
我覺得手勢,方向,睫毛嘅質料,粗幼軟硬度全部都好重要,缺一不可
elangel
|
熊妹 發表於 18-10-17 00:12

講15日我覺得講長咗....錢就識收...但持久度,真係唔係佢係面書啲post講到咁勁囉
無糖茶妹
|
失憶金魚 發表於 18-10-17 00:23
我去開Kesalan Patharan度植,獨立房唔使share,環境好過好多細鋪

係呀,我去過一間tst鋪植,感覺好差300零呎放3張床同人share,技師之間仲會傾計,我覺得好唔專心,出黎個效果又唔靚,唔會再去
無糖茶妹
|
BlairHo_2015 發表於 18-10-17 15:19
我以前都有出post分享我嘅植眼睫毛經驗
我覺得手勢,方向,睫毛嘅質料,粗幼軟硬度全部都好重要,缺一不可
...

岩岩追左post手勢方向真係計入技術,我唔會再去個間係做濃密型,佢痴超多係中間,搞到出黎對眼唔係娃娃眼,仲搞到睇落細左,呢啲就真係手勢差