有冇人可以介紹村屋裝修師傅給我呀?

KK20010609
|
三姨(老人家)最近找了,但動不動就幾十萬上落(最少30~40)好貴啊,又唔係個個師傅願意做村屋,老人家好煩呀,又不可以不理她,仔女又在外國,又係找我幫忙請問有沒有人介紹呀?
KK20010609
|
Up
pbpk03845784
|
KK20010609 發表於 18-10-7 20:43
三姨(老人家)最近找了,但動不動就幾十萬上落(最少30~40)好貴啊,又唔係個個師傅願意做村屋,老人家好 ...

查實要做D咩?
KK20010609
|
pbpk03845784 發表於 18-10-7 21:12
查實要做D咩?

她想全屋拆牆再重新間房(總之全屋重新再來大做)
我愛Corina
|
如果700呎,30-40萬差唔多了,而家裝修好鬼貴
KK20010609
|
我愛Corina 發表於 18-10-7 21:16

係呀!但老人家錢不是太多,所以希望有人介紹一些平一點的
pixelskin
|

700呎,30-40萬,已經叫超平啦
我愛Corina
|
KK20010609 發表於 18-10-7 21:21
係呀!但老人家錢不是太多,所以希望有人介紹一些平一點的

我有朋友做呢行(唔會介紹),我有問過我自己娘家,都係話老人家無錢等等啦,咁朋友係打工,所以都老實話,太平你仲驚
KK20010609
|
我愛Corina 發表於 18-10-7 21:25
我有朋友做呢行(唔會介紹),我有問過我自己娘家,都係話老人家無錢等等啦,咁朋友係打工,所以都老實話 ...

因為她已經住了26年,很舊,很破欄
Lukeung
|
KK20010609 發表於 18-10-7 21:26
因為她已經住了26年,很舊,很破欄

俾你參考!(28年未大執個, 係10年前執過下廁所,其他無改裝過)
前年決定自己住返就裝修(簡單裝修)拆房地磚重鋪新地磚, 全折廁廚, 重新換屋鋁窗(要搭柵)全部房門, 廁廚同大門,換煤氣爐(要改位同換新喉), 水喉改做明喉, 鋪過電線換電掣,油全屋換電箱!

總數44萬!(未計其他電器,冷氣,雪櫃,電視機, 煮食爐)(未計露台門)

wcpcelia    發表於 18-10-8 15:45
jenjenair
|
我個師傅做左好多間屯門,馬鞍山同西貢村屋,最近幫我學妹重新整過間自置公屋,你有興趣我再PM你。
我介紹過好多朋友,好老實都跟得幾足
Poyau
|
KK20010609 發表於 18-10-7 21:14

重新大做 價錢唔算貴
想平啲 可考慮減少工程 用相宜物料
CLAMAN
|
回覆 KK20010609 的帖子

三四十萬裝修而家黎講係基本啦, 仲要係村屋, 如果佢老人家又冇仔女幫手, 我覺得可以試下搵裝修平台幫佢.
起碼有專人解答佢問題, 幫佢老人家跟進度/同師傅溝通, 唔駛怕被班裝修師傅蝦.
cskwu
|
回覆 CLAMAN 的帖子

早兩天FB見到好C傅講村屋裝修 屋主都有出來說不錯
但不知是否你說的那一種平台
O仔19妹
|
三姨(老人家)最近找了,但動不動就幾十萬上落(最少30~40)好貴啊,又唔係個個師傅願意做村屋,老人家好 ...
我都是村屋大約3年前裝修,
師傅相當不錯,可找我的裝修編看看,
我PM師傅資料俾你
wcandtt
|

700呎,30-40萬已算好平了,而家裝修貴到ccccccc
wai1115
|
jenjenair 發表於 18-10-7 22:18
我個師傅做左好多間屯門,馬鞍山同西貢村屋,最近幫我學妹重新整過間自置公屋,你有興趣我再PM你。
我介紹 ...

PM埋我得嘛?
smile888
|
KK20010609 發表於 18-10-7 21:14

我住村屋,5年前裝修,無拆牆之類都要50幾萬。
girl321
|
我大約7月裝修完,雖然吾係村屋,
但我睇過我位裝修師傅D相,
佢都裝修過幾間村屋,可以介紹俾你。
二小姐
|
太平用落你都驚

我之前裝修師傅係呢度jm介紹,人有禮有交帶,你有興趣pm我