婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

疏遠咗五六年,人都輕鬆好多,但家庭聚會焗見,Facebook 又成日彈佢自己post d自己靚女相,真心作嘔

男爵府

大宅

kikiwo 發表於 18-10-8 02:07
疏遠咗五六年,人都輕鬆好多,但家庭聚會焗見,Facebook 又成日彈佢自己post d自己靚女相,真心作嘔
...

block左佢囉

子爵府

回覆樓主:

fb隱藏佢啦,咁討厭佢以免自己唔開心

水晶宮

我直程退群組、面書同手機block晒她們。自己面書也甚少寫野。(費時比人眼紅)我那些姑口好賤,無中生有。我好點不用被逼大時大節見她。見親她我情緒差。

大宅

Astra00 發表於 18-10-9 09:30
我直程退群組、面書同手機block晒她們。自己面書也甚少寫野。(費時比人眼紅)我那些姑口好賤,無中生有。 ...

我都想好似你咁絕,可惜節日迫住見,不過原來呢個世界,真係有人晤知自己黑人憎

複式洋房

Astra00 發表於 18-10-9 09:30
我直程退群組、面書同手機block晒她們。自己面書也甚少寫野。(費時比人眼紅)我那些姑口好賤,無中生有。 ...

身同感受!(emoji)

大宅

...

如果唔block fb, 都可以取消 “ 追蹤”, 咁就唔駛成日彈出嚟

水晶宮

kikiwo 發表於 18-10-9 11:32
我都想好似你咁絕,可惜節日迫住見,不過原來呢個世界,真係有人晤知自己黑人憎
...
最初都被逼見,但真係有好多事加埋忍左好多年(費事提),終於我爆發。人生最灰最傷心係被逼同住那3-4年,真係見識咩叫極品。到有自己空間、有選擇權,係直程費事見,見一次激動自己一次。當然,奶奶都有份造成呢個局面,沒公平去處事同教育她個女,以致有咁情況。我爆發出來係可以好惡,係可以不留情面。(因我最僧人地屈我,以及應承左的事不做。他們二人都犯晒,再加多樣是影后上身同大話精。)
人地大時大節都突登選我不可以出席時間搞啦,有當我是屋企人咩?既然人地絕先,咁我順他們意。明知某個人會出現,我必缺席。費時阻眼,食野食不下。人地娘親都不會煮好野或你喜歡的野食啦。

大宅

Astra00 發表於 18-10-9 20:42
最初都被逼見,但真係有好多事加埋忍左好多年(費事提),終於我爆發。人生最灰最傷心係被逼同住那3-4年, ...

過去咗不要嬲,起碼不用見,我重要硬食硬見

珍珠宮

甘似我個極品姑9既?
家庭聚會c6講明有佢無我地,
係街見到都當唔識,
fb彈d 單眼自拍著到花碌碌成個小丑
當娛樂下我

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哈, 我同姑奶都係關係極差, 我結婚咁多年, 從無add過佢fb架喎, 擺明唔妥到出面囉
我就好彩少少, 平日唔使見, 亦唔使再同男家做節0個d(因為男家長老都唔0係度)
係得返紅事(d老表結婚/bb滿月)/白事先有機會見到極品姑奶, 食完都各有各閃啋佢有味

大宅

唔like佢fb啦.扮病唔出席家庭聚會.

水晶宮

kikiwo 發表於 18-10-9 21:27
過去咗不要嬲,起碼不用見,我重要硬食硬見
上次(月亮節)我都費事去食。明知見到某人令自己食不下、再加埋大話精影后假慈母,她做夠場戲啦。來緊影后老公大壽七十幾,我都極不想去,看可否爭取自己、仔女同工人另桌坐開。直程真係不想見,食完閃。零交流。自己到時同仔女工人的士回家,打算咁。

大宅

...

我嗰個反咗面一年, 家庭聚會有佢冇我,喺街見到當唔識, whatsapp block咗, 總之唔想呢個人再影響我嘅生活

之前要個個禮拜見, 諗起人都癲,好後悔冇早啲反面

男爵府

回覆樓主:

你就好啦,可以選擇疏遠。人都開心啲

大宅

我心底勁憎個死姑奶,表面食飯只係交戲俾我老公睇。

大宅

little_angels 發表於 18-10-11 21:26
我心底勁憎個死姑奶,表面食飯只係交戲俾我老公睇。

佢生日我都焗去食飯,好煩,成日哂命,但好笑在佢係零資產,成日同銀行借貸,仔女冇家用比,老公又懶零收入

大宅

回覆樓主

原來咁多同路人!我果件就係港女姑仔,都係食飯要局住見囉!樓上JM講得岩,老母教育有問題,真係唯有寬恕佢地!只不過我份人呢,人不犯我我不犯人,人若犯我,我必雙倍奉還!無啦啦挑起戰爭,做埋D小動作,好啦之前食飯擺明就唔理佢架啦,咪睇佢巴閉得幾耐囉。上次中秋食飯又係度借D意示好,不過唔好意思,見到佢我真係見佢面前憎佢後面,完全唔想理佢!但係老爺奶奶面前要表現大方得體,呢個係我的做法!

水晶宮

ninewest882 發表於 18-10-13 17:42
原來咁多同路人!我果件就係港女姑仔,都係食飯要局住見囉!樓上JM講得岩,老母教育有問題,真係唯有寬恕佢 ...
網友,我份人好直接,毒姑差到極,不是簡單晒命是非野,我而家擺明可以不見,真好。

首頁

尾頁

跳至