有無試過俾大陸人透過電話號碼俾人add微信..

Siusiuren
|

呢兩個月有大陸女仔add我微信 寫住透過手機通訊錄 同搜尋電話號碼add 點解佢地會有我電話號碼?有無jm試過

Miss_sy
|
Siusiuren 發表於 18-10-8 03:06
呢兩個月有大陸女仔add我微信 寫住透過手機通訊錄 同搜尋電話號碼add 點解佢地會有我電話號碼?有無jm試過
...

可能係亂作d電話號碼黎add掛

Bunny_BB
|
其實要查電話很容易,國內有實名際,而香港周街有電話號賣,果d……cold call.就
係……所以我微信都改左,只可以我加別人,而其他人加不了我!
wcpcelia    發表於 18-10-8 15:23
ddkaka
|
...

唔好按[接受]就得,佢都加唔到你架
ngwong2
|
...

依排多得很,尤其我老公每曰都有,更稱呼我老公為“律師”!
心大心細
|
或者可以set咁樣…

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
薯圈
|
唔confirm佢咪得囉!唔使驚
Siusiuren
|
ngwong2 發表於 18-10-8 07:04
依排多得很,尤其我老公每曰都有,更稱呼我老公為“律師”!

個wechat係咪顯示佢地add你老公wechat係透過搜尋電話號碼同手提通訊錄啊?
Siusiuren
|
薯圈 發表於 18-10-8 07:33
唔confirm佢咪得囉!唔使驚

係唔知點解佢地會有我手提電話no 係來源仲顯示係透過搜尋電話號碼 即係特登search我電話號碼add我?
mandy952
|
...

有,唔理佢就得啦,佢地都係亂咁打個號碼
c.vieri
|
係微訊私隱到set返就可以,無乜好驚
youhello507
|
whatsapp 咪一樣,驚乜
樂富
|
有乜驚?
Siusiuren
|
youhello507 發表於 18-10-8 08:45
whatsapp 咪一樣,驚乜

因為我唔識佢 wechat寫住佢add我係透過手機通訊錄 奇怪在點解會將我電話no save落佢手機通訊錄度
LokYauYau
|
...

唔駛驚,情况同whatsapp補習廣告一樣,有方法廣發朋友邀請,拒绝/唔理就ok了
薯圈
|
Siusiuren 發表於 18-10-8 08:32
係唔知點解佢地會有我手提電話no 係來源仲顯示係透過搜尋電話號碼 即係特登search我電話號碼add我?
...

每日我地都接到無數咁多宣傳電話打比我,有d仲講得出我名, 咪仲驚
youhello507
|
Siusiuren 發表於 18-10-8 08:49
因為我唔識佢 wechat寫住佢add我係透過手機通訊錄 奇怪在點解會將我電話no save落佢手機通訊錄度
...

可以白撞的