萬寧印花換購空氣清新機

小詠
|
好用嗎?
Watashiwamomo
|
回覆 小詠 的帖子

我初初睇到都有少少心動,但就冇買到。因為用的範圍太細,而且牌子唔係咁熟加上又唔係好平,我猶豫左一陣最後都冇買到,妳可以參考一下消委會那個空氣清新機評價再決定買邊部
小詠    發表於 18-10-8 17:47
smallyau
|
小詠 發表於 18-10-8 13:43
好用嗎?

我都想知
cherrie221
|
我換左呀,但都無咩證明佢得定唔得架,不過有次整風扇啲塵佢即刻著紅燈
小詠
|
cherrie221 發表於 18-10-8 16:58
我換左呀,但都無咩證明佢得定唔得架,不過有次整風扇啲塵佢即刻著紅燈
...

我怕買來無用, 浪費錢咋

cherrie221
|
小詠 發表於 18-10-8 17:48
我怕買來無用, 浪費錢咋

其實有無用好難證明
yurijm
|
我換咗適合房間用果部
我覺得都有啲用
肉眼見,直情冇咁多浮塵

我房間好多陳年舊書
但又要成日用
間房長期都好似有大量浮動既塵
YuenYuenKwok
|
小詠 發表於 18-10-8 13:43
好用嗎?

我換左覺得好好用!真正效果唔肯定,但佢有風有燈有少少聲,可以較大細風,感覺上好過平時屋企另一部大既空氣清新機。
麻利麻利哄
|
請問你地係換邊部呀?
ikhouvanje
|
我都想知大家换左邊隻,我都想换,但吾知邊隻較好
LaLaLaLaLa22
|
Watashiwamomo 發表於 18-10-8 14:22
回覆 小詠 的帖子

我初初睇到都有少少心動,但就冇買到。因為用的範圍太細,而且牌子唔係咁熟加上又唔係好 ...

範圍大概幾大?
Watashiwamomo
|
回覆 LaLaLaLaLa22 的帖子

只有100-150平方呎/菱型那部只有150-200/車那個只有30-40
覺得如果買既話寧願買部範圍大少少(如幾百米)擺1部就得
之前公司買左部有牌子的大型清新機都係800蚊(hktv xxxx那陣有做按價優惠)超好用
萬寧這幾部太細啦又貴⋯⋯可能只適合一間房用,如果係廳就用唔到。所以最後都係冇買
Maru939
|
我想問下,用空氣清新機,大家係咪關晒窗先開部機?咁先有效?
LaLaLaLaLa22
|
Watashiwamomo 發表於 18-10-16 13:03
回覆 LaLaLaLaLa22 的帖子

只有100-150平方呎/菱型那部只有150-200/車那個只有30-40

感謝,150呎又真係太細,要周圍搬黎搬去用
WULONGGANG
|
我都想知有無用