今個秋冬想試下用bio oil做保濕

Angela.LL
|
之前洗完臉剩係用保濕水搽下塊面,但今年好似幾興用bio oil搽臉保濕或者去皺,上網睇仲話效果更好添,於是諗住今個月用哂支保濕液就試下換bio oil搽面做保濕,睇下係咪真係代替到保濕液/精華。有冇JM用緊或者有好介紹?
piggi
|
我都係今年先用bio oil
其實夏天仲需要保濕過秋冬啦 因為成日吹冷氣
我皮膚暫時都仲ok d暗瘡印比起以前更淡
FaflofaC9
|
我用佢搽身好正,吸得好快唔笠,搽面未試過
Pchau638
|
piggi 發表於 18-10-9 12:46
我都係今年先用bio oil
其實夏天仲需要保濕過秋冬啦 因為成日吹冷氣
我皮膚暫時都仲ok d暗瘡印比起以前更淡 ...
jm用開邊隻?
meek
|
有礦物油成分架 我買左嚟去印/去痂,但搽左幾次唔想再用落去了
piggi
|
Pchau638 發表於 18-10-10 12:36
jm用開邊隻?
德國綠色樽果隻K字頭bio oil
之前有JM係到貼過架 我見佢介紹先買
買完又真係ok 平平地又保濕

piggi
|
meek 發表於 18-10-10 13:19
有礦物油成分架 我買左嚟去印/去痂,但搽左幾次唔想再用落去了
...
橙色個隻bio oil有化學成份 所以我都冇買 而家用個隻睇成份幾安全
hellomiki
|
piggi 發表於 18-10-12 11:14
橙色個隻bio oil有化學成份 所以我都冇買 而家用個隻睇成份幾安全

橙色唔好用,搽腳都生粒粒敏感
lasana
|
bio oil真係好好用, 我都用左2年啦, 鍾意佢保濕得黎又唔笠
jadepearl
|
回覆 piggi 的帖子

你說的是這牌子Kneipp ? 在那裡可買到 ?
Angela.LL
|
piggi 發表於 18-10-11 12:40
mark低左,等我之後去睇下先,thx
piggi
|
hellomiki 發表於 18-10-12 11:34
橙色唔好用,搽腳都生粒粒敏感

之前都聽其他jm話搽面唔得,轉搽腳跟住都敏感
piggi
|
jadepearl 發表於 18-10-12 12:41

你說的是這牌子Kneipp ? 在那裡可買到 ?

係呀
有jm之前介紹係Aeon Body有
港島既話我見food for life都有
jadepearl
|

thanks jm !
霍太
|

我都買左丫
piggi
|
jadepearl 發表於 18-10-12 15:55

thanks jm !

piggi
|
霍太 發表於 18-10-13 20:19
我都買左丫

pancake65
|
我一直用開橙色個隻都冇事喎,個個都話橙色個隻好用...反而你地講緊呢個未聽過
mojomojo88
|

我前幾日都買左綠色哩支呀,暫時都好好用
金金人
|
piggi 發表於 18-10-12 15:54
係呀
有jm之前介紹係Aeon Body有
港島既話我見food for life都有

hello, 想問下個支綠色既係喺都寫body oil .可以搽面嗎?我有支橙色。。。。不過見你地話橙色有化學成份,想試下綠色

我搽自己搽橙色就暫時無咩事~