自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

https://www.ettoday.net/news/20181006/1275249.htm

▲大叔疑似為求自保,不惜拿出「武器」攻擊正妹。(圖/翻攝自@SakuradaPC)

國際中心/綜合報導
許多日本上班族都需要搭電車通勤,且通勤時間長達1至2小時,在漫長的通勤時間中,許多人不堪一整天的疲勞,都會選擇在車上小睡一下。日本有一名女子日前在搭車時,因為太累不小心睡著,就這樣倒在隔壁大叔的肩膀上,沒想到隔壁大叔非但沒有憐香惜玉,竟直接從包包裡掏出手機「快手狂敲」女生的頭,一旁的網友也偷拍下整個爆笑過程。
日本網友@SakuradaPC 3日在推特上上傳一則影片,只見短短16秒的影片中,一名身穿米白色上衣的短髮女子疑似是因為太過疲勞,忍不住在電車上睡著,但在休息的過程中,卻沒有意識的將頭靠在隔壁口罩大叔的肩膀上。

陌生正妹靠在自己肩膀上,相信大多數的男性都會捨不得叫醒對方,但這名大叔疑似是害怕自己被誤會是電車痴漢,只見他伸手在公事包撈啊撈的,突然撈出一支手機,以迅雷不及掩耳的速度,用力的重敲正妹的頭部,敲完後再若無其事的把手機塞進公事包裡,這個過程動作之快,笑翻網友。

對於這樣的畫面竟然被捕捉下來,許多網友紛紛問原po,「難道是已經第2次了嗎?」不料原po竟然表示,其是這已經是第4次了,也就是說,在此之前,正妹已經被手機連敲3次了,竟然還能繼續入眠,讓網友們「超佩服」。

原文網址: 搭電車遇正妹「頭靠肩膀」 大叔馬上掏出「這個」敲醒她 | ETtoday國際 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20181006/1275249.htm#ixzz5TKRqXv7b
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

原文網址: 搭電車遇正妹「頭靠肩膀」 大叔馬上掏出「這個」敲醒她 | ETtoday國際 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20181006/1275249.htm#ixzz5TKRiKohi
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

男爵府

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

點解咁快手都影到

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

敲頭?

公爵府

2024勳章

Poyau 發表於 18-10-8 17:18
點解咁快手都影到

文中有提到唔係第一次

琥珀宮

回覆樓主:

打得太重手嘞,推頭算啦!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

正妹返到屋應該勁頭痛

wcpcelia    發表於 18-10-9 12:08

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

感激遇上你~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

珍珠宮

SandyKL 發表於 18-10-8 20:35
打得太重手嘞,推頭算啦!

可能第一下打暈咗了
所以敲極都唔醒

寶石宮

2023年兔年勳章

tszchungmama 發表於 18-10-8 20:24
文中有提到唔係第一次

雖然如此 睇怕要開定機捕佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

tsung 發表於 18-10-8 20:17
敲頭?

都搞得幾大力咖喎
比較同計較都一樣令自己唔開心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

真係有啲咁嘅人,拍極都唔醒,都唔點解……

琥珀宮

aliensss2008 發表於 18-10-8 20:54
可能第一下打暈咗了
所以敲極都唔醒

呢個正妹可能根本唔正,攪到大叔想佢離身。

水晶宮

小源 發表於 18-10-8 17:06
https://www.ettoday.net/news/20181006/1275249.htm

「只見他伸手在公事包撈啊撈的,突然撈出一支手⋯⋯機」

我以為係手⋯⋯鎗⋯⋯添

momososo    發表於 18-10-8 22:26

男爵府

個呀叔好似大力左d

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

人家真係好攰,借個膊頭使吓啫,唔使咁重手吓話

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

首頁