自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

shop_baby 發表於 18-10-9 01:06
我同奶奶一齊去整 我整飄眉,有變啡紅,奶奶整飄+霧眉,完全冇變色,我想知係唔係個人關係而變色定係材料 ...

應該係材料問題,
我好幾年前都係飄衰咗,
唯一好彩既係我要自然,
所以整到好淺色,
依家已經甩哂色,
唔講 d 人唔知我整過條眉

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

shop_baby 發表於 18-10-9 01:06
我同奶奶一齊去整 我整飄眉,有變啡紅,奶奶整飄+霧眉,完全冇變色,我想知係唔係個人關係而變色定係材料 ...

我覺得個人關係,有次我地3個女人去整,得我一個最快甩色……

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我做過3次,個型就都算滿意,佢畫到ok先落刀,不過咁, 我皮薄唔上色,次次都要補2-3次色... 通常第一次都會上到一撻撻唔平均,但我試左3個唔同人都係咁,應該係我自己問題.... 同埋都kee得唔耐,未夠兩年都無哂咁滯
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

babynetnet 發表於 18-10-9 11:29

你係咪皮膚比較薄... 我好薄,整果時超多血水出,整完回家都仲有水出 所以勁影響上色架... 同埋好快甩

大事化小, 小事化毛.........

男爵府

ninachu 發表於 18-10-8 23:13
其實可以剪齊蔭遮住堂眉先,等2-3年咩色都甩

呢個方法都唔錯喎

男爵府

臭屁 發表於 18-10-8 23:13
點洗?激光嗎?做幾多次?

激光
我未洗呀!要月尾左右先去洗。

男爵府

milau 發表於 18-10-8 23:19
我都整衰左你去邊度洗呀?我都要洗

我未洗呀!
十個朋友,9個都話我整得衰,所以決心去洗。
我都唔知會洗成點。坊間好少地方有得洗,好難搵資料

珍珠宮

sip594 發表於 18-10-9 13:24
我未洗呀!
十個朋友,9個都話我整得衰,所以決心去洗。
我都唔知會洗成點。坊間好少地方有得洗,好難搵資 ...

咁你搵左咩資料呀?我搵同事個家姐整,整到多左條紅色痕在眉上面諗住識得會好d,點知衰過返大陸整囉

男爵府

milau 發表於 18-10-9 13:30
咁你搵左咩資料呀?我搵同事個家姐整,整到多左條紅色痕在眉上面諗住識得會好d,點知衰 ...

我又係諗住朋友整,佢比較時尚,諗住冇死啦,佢咁貪靚,一定有保証。點知我高低眉得好利害,仲要勁深色得來,藍藍綠綠咁,好leung。

我問了兩間美容院有得做,細間既店。自己間美容院,同朋友介紹我另一間美容院。佢地收費落差好大,我諗住洗眉應該點都唔會太衰掛,最多洗完錢,洗唔曬d眉色,洗淺色咗,都好過依家。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kmbb519 發表於 18-10-9 12:17
你係咪皮膚比較薄... 我好薄,整果時超多血水出,整完回家都仲有水出 所以勁影響上色架... 同埋 ...

我整過4次都唔知多唔多血水……因為每次整到中間就開始痛 咩都唔想知只想快d整完!
我4次都唔同地方整……

珍珠宮

回覆樓主:

原先都想去整,而家唔去了,好牙煙,真係買大細,多謝樓主提醒

伯爵府

cinda72. 發表於 18-10-8 22:50
眉我考慮足半年,搵足唔同資料,同有朋友做過,效果靚先敢去做乍
Fb,ig相信唔過,最好識人真係做過先掂
...

識人做過仲要果個人本身有要求我先敢去馬,我都考慮左大半年先整,眉仲衰過眼線,一整衰左就算有李嘉欣咁靚都死

男爵府

豬仔嘜 發表於 18-10-8 23:13
甩都好!我兩年咋就變左紅眉!頂
攪到我要洗完先再做

請問你係邊到洗眉?

侯爵府

我都諗左好耐,到依家都未敢整,因為我上網睇啲網紅講,最好自己畫!但想方便,唔使搞甘耐,我矛盾中!

子爵府

臭屁 發表於 18-10-8 21:00
紋眉繡眉飄眉霧眉整乜都好整得唔好真係好大鑊,好似買大細咁,博佢整得好咁,博輸左真係好慘,執都冇得執, ...

冇朋友做過架?你walk in去?

水晶宮

sip594 發表於 18-11-5 13:17
請問你係邊到洗眉?

都係嬰兒臉

男爵府

豬仔嘜 發表於 18-11-5 19:25
都係嬰兒臉

是美容院?
你當年做幾錢?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

呢啲都係摶下,又唔知咩材料來源,手勢

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-10-9 11:29

係呀!真係個人問題,我補左2次左邊眉頭都唔上色

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至