夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我地既family day真係少得可憐!
點解,點解!我好唔開心,一家人(emoji)唔應該係甘的呀!

別墅

kdbaby2015 發表於 18-10-8 22:38
我地既family day真係少得可憐!
點解,點解!我好唔開心,一家人(emoji)唔應該係甘的呀!

Del

子爵府

回覆樓主:

迪士尼真係假期又貴又多人
只會買銀咭

咁佢有無咁你去其他地方玩㗎?例如佢哋玩完夜晚搵你食吓甜品咁有無?

大宅

老公工作性質是輪更,平日放假多,好少星期六日放假。而我返寫字樓,星期六日和紅日放假。
他和兒子二人買 ...

如只針對去迪迪尼,佢放平日,你放閒日,咁佢只買仔同自己都好正常,一來平d, 二來真係少好多人. 我同老公只放閒日,咁我地逼住買金咭. 但每次去,都超級人多,排勁耐先玩到一個game或去左十次都未同mickey影過張相.

如上面話,當你老公放假個日,咪約埋老公同小朋友一齊晚飯或看戲. 不要為小事想太多.

男爵府

星期六日去迪迪尼真係貼錢買難受。
不過我明白你想要family day既心情既。
可否family day 計劃去第二啲地方玩丫。仲有, 你老公肯放假自已帶仔仔去迪迪尼, 真係一個好爸爸 (有啲男人請願自已在家玩手機)。

子爵府

今日,佢放假,又自己去左了。
有時,兒子放學後,就帶佢去玩。
無預我,已經第二年了!

除了去迪迪尼, 平時生活的分享, 有沒有預妳? 感情是否回複正常?

其實睇這個case, 佢都幾小氣, 又或計錯數, 我自己覺得, 就算買了年票而"用不著" , 但用來逗老婆開心, 可能比買東西送比她還重要呢!

侯爵府

老公工作性質是輪更,平日放假多,好少星期六日放假。而我返寫字樓,星期六日和紅日放假。
他和兒子二人買 ...

你放平日 一起去囉 自己買張年咭囉 昨天我c6 話同個女 去長隆旅行, 須否預埋我, 我話免啦, 咁委屈 ,我同女講, 我遲d 同你去日本韓國台灣, 講真 你有錢 佢唔敢蝦你

別墅

anyuser18 發表於 18-10-8 22:46
迪士尼真係假期又貴又多人
只會買銀咭

我都明白假期多人,去玩等於買難受。

有甜品時候,但一定係佢自己想吃順便叫上我而已,一定一定不是想哄我

瑪瑙宮

kdbaby2015 發表於 18-10-9 10:52
我都明白假期多人,去玩等於買難受。

有甜品時候,但一定係佢自己想吃順便叫上我而已,一定一定不是想哄 ...

假期去得个排字, 你想去, 你放平日同佢地去得嗎?

別墅

nicenicecarmen 發表於 18-10-9 06:59
如只針對去迪迪尼,佢放平日,你放閒日,咁佢只買仔同自己都好正常,一來平d, 二來真係少好多人. 我同老公 ...

都明白你講人多的問題。

但佢放假從來都無諗過約我吃飯行街睇戲。
我知道,佢有時放假會找他媽媽吃飯或飲茶

別墅

Solarflare 發表於 18-10-9 07:31
星期六日去迪迪尼真係貼錢買難受。
不過我明白你想要family day既心情既。
可否family day 計劃去第二啲地 ...

對兒子好,是由上年開始。
自從去年吵離婚,佢就開始對兒子好了很多。
當初,兒子出世到直至上年,佢都唔理會,態度又差,成日叫兒子走開唔好阻住佢,有時發脾氣叫死開啦。上年開始吵離婚就改變了態度

別墅

PTMCYS 發表於 18-10-9 10:01
除了去迪迪尼, 平時生活的分享, 有沒有預妳? 感情是否回複正常?

其實睇這個case, 佢都幾小氣, 又或計錯數 ...

生活上既分享好少好少了。本人覺得佢係自私精,唔識分享!

哄我開心?從來不會。亦從來無送過禮物。
結婚前送過一條頸鏈。

別墅

micsin 發表於 18-10-9 10:41
你放平日 一起去囉 自己買張年咭囉 昨天我c6 話同個女 去長隆旅行, 須否預埋我, 我話免啦, 咁委屈 ,我同女 ...

係,有時我都會這樣想,他事事都不預我,唯有我自己計劃自已帶兒子去玩。
但,一家人生活成這樣,我覺得好辛苦啊,這是一家人應有的生活嗎?一D都唔合作,唔健康呀!甘樣唔係我想要的家庭生活。如果係甘,同單親有咩分別!

侯爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:12
係,有時我都會這樣想,他事事都不預我,唯有我自己計劃自已帶兒子去玩。
但,一家人生活成這樣,我覺得好 ...

女人 好人 但都要有底氣

別墅

Nancy20090615 發表於 18-10-9 10:55
假期去得个排字, 你想去, 你放平日同佢地去得嗎?

其實重點唔係我想去。
而係,我介意既係,為何他的計劃沒有我。

別墅

micsin 發表於 18-10-9 11:13
女人 好人 但都要有底氣

好在我有工作,不求他!
否則,如他個性,我會生活得如乞衣一樣沒有尊嚴!

子爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:08
生活上既分享好少好少了。本人覺得佢係自私精,唔識分享!

哄我開心?從來不會。亦從來無送過禮物。

噢! 可能婚前考驗/觀察較少....

翡翠宮

urgh...呢D格, 婚前都唔方好
你都仲嫁
而家唯有習慣無佢既生活
佢既planning 無你
你既planning亦唔洗有佢
(可能佢亦唔想你既planning有佢)

別墅

PTMCYS 發表於 18-10-9 11:17
噢! 可能婚前考驗/觀察較少....

是,我太年輕單純唔識諗,婚前覺得他不是蛇蛇滾既人,老實,就嫁了。
但原來,有好多野不恊調亦好痛苦

別墅

mini1204 發表於 18-10-9 11:30
urgh...呢D格, 婚前都唔方好
你都仲嫁
而家唯有習慣無佢既生活

是,他好太可能唔想我預佢,佢樂得自在

首頁

尾頁

跳至