夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 10:52
我都明白假期多人,去玩等於買難受。

有甜品時候,但一定係佢自己想吃順便叫上我而已,一定一定不是想哄 ...

咁你係咪受氹的人先?
睇你寫出嚟對你老公咁不滿。若然成日多怨氣的話,搵鬼想氹你,不如省返啖氣
人買埋俾你算係咁,起碼都順便有。你咁多個一定唔係氹你,除非你老公係儍,買俾你都無好面色,一早就放棄

子爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:35
是,我太年輕單純唔識諗,婚前覺得他不是蛇蛇滾既人,老實,就嫁了。
但原來,有好多野不恊調亦好痛苦
...

婚前覺得他不是蛇蛇滾既人 ---> 哈哈, 真係好簡單, 其實要多看他有多緊張妳, 可對妳有多少承諾, 付出. 有幾多拍拖時已有對現, 不是只吹...

另外拍拖時有小爭吵係好事, 看看那個會主動求和, 或有機會任性一點試試對方, 會看清多一些.

婚後一定更多磨擦, 我都有, 但起碼盡量做到差距不會太大....

子爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:05
對兒子好,是由上年開始。
自從去年吵離婚,佢就開始對兒子好了很多。
當初,兒子出世到直至上年,佢都唔 ...

妳要小心, 原來吵過離婚, 他突然對兒子好, 可能係一個步處.

是真是假都好, 要都要準備一下, 小心為妙.

瑪瑙宮

回覆 kdbaby2015 的帖子

你話之前吵到離婚所以佢多陪左仔, 其實佢有改變, 你好似無視佢改變, 然後又尼 d 唔好 (廸廸尼), 果 d 唔係叫好 (叫甜品), 我諗佢唔想對住你了.

男爵府

PTMCYS 發表於 18-10-9 12:04
妳要小心, 原來吵過離婚, 他突然對兒子好, 可能係一個步處.

是真是假都好, 要都要準備一下, 小心為妙.

唔係掛, 咁可怕?

男爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:14
其實重點唔係我想去。
而係,我介意既係,為何他的計劃沒有我。

聽你語氣, 似乎除左迪迪呢之外。
佢仲有好多計劃係無你係入面?
你同老公既相處出左好大問題咁。

大宅

kdbaby2015 發表於 18-10-8 22:38
今日,佢放假,又自己去左了。
有時,兒子放學後,就帶佢去玩。
無預我,已經第二年了!

咁你轉埋輪班味得囉

大宅

離婚唔可以亂講,可能已经傷倒佢,男人都會心死的

男爵府

回覆樓主:

佢知唔知你想一家人去
男人冇咩family day心
一係去返男家family day心就有

男爵府

好似部署爭阿仔!你地咩事想離婚?

大宅

我同你一樣,同先生都係一個放平日一個放WEEKEND.平時WEEKEND都係冇FAMILY DAY,但由我一識佢佢已經好小放平日..所以我都會係佢放假主動問返佢出唔出街...我地2公婆都好珍惜可以一齊既時間,就算結左婚有小朋友都要拍下拖增進感情

公爵府

咁你老公又真核突,什麼理由都好啦,將你排斥在外,簡直無當你係列家庭一份子,真好唔要得。

男爵府

好多FULLTIME MOTHER買銀卡,
平日帶小朋友入廸廸尼, 唔預個C6,
基本上真係平好多又舒服好多,
你放假搵佢去下其他地方好過啦,
小朋友大D, 平日要返學,
你老公無得放周末就少好多親子時間.

原來老公改變左....
但樓主似乎唔欣賞?

因為老公放平日, 所以無預你, 所以係排斥你?
如果老公有野預你, 只係順便, 唔係真心.

樓主抱住依D心態, 個老公做咩你都唔會滿意,
不如調整下自己心態, 諗下自己想點?
有無心修補大家既關係?
亦會唔會對老公太過苛刻, 令佢唔想面對你?

男爵府

我都吾知幾鐘意老公自己帶小朋友去玩
迪迪尼甘曬,我自己就吾like
凡事諗好果面
只係帶自己仔仔去,你話帶條女去就話嬲啫

別墅

有咩攞出哩講, 唔好收埋, 同佢講一家人做咩唔準埋我, 直接D, 睇下問題係邊到, 收收埋埋都無用

男爵府

其實你老公肯買銀咭同仔仔兩個人入去, 我覺得好難得喎~
始終你放紅日, 佢放平日, 真係好難就~ 唔通一家三口齊齊買金咭? 條數好溶喎~
加上買金咭 (你老公都無機會用到)

即一係你同亞仔買金咭 / 老公同亞仔買銀咭 , 咁我覺得好正常喎

不過你話佢其它野都唔預你~~~
你就要同佢傾下啦~
你想既咪約佢食飯囉. 你做主動都得既啫~

伯爵府

kdbaby2015 發表於 18-10-8 22:38
老公工作性質是輪更,平日放假多,好少星期六日放假。而我返寫字樓,星期六日和紅日放假。
他和兒子二人買 ...

我老公日日都好似好忙咁,好少家庭日

伯爵府

熱血勳章

kdbaby2015 發表於 18-10-9 11:08
生活上既分享好少好少了。本人覺得佢係自私精,唔識分享!

哄我開心?從來不會。亦從來無送過禮物。

你都識講從來唔會哄你,咁你都選擇嫁左佢啦
佢無啦啦點會改變?

子爵府

佢同仔仔去都幾好吖
試下欣賞下對方, 可能相方態度都會有唔同

首頁

尾頁

跳至