5-6周。但咩都照唔到

傻人頭
|
因為肚痛睇普通科。但叫睇急症。依家係醫院。。。急症室醫生話咩都照唔到。。。
上左婦科病房留醫。。。。真係好擔心。。。係BB太細?!定假懷孕。。。
啲眼淚流唔停。。。。
真係好驚。。。
咁大希望。。。但突如其來。。。。
fighting13
|
傻人頭 發表於 18-10-8 22:48
因為肚痛睇普通科。但叫睇急症。依家係醫院。。。急症室醫生話咩都照唔到。。。
上左婦科病房留醫。。。。 ...
知唔知幾時排卵??
可能胎仲細,加上政府醫院都流流地....見意你去搵私家睇多次
應該會無事架!! 唔好嚇自己!
傻人頭
|
fighting13 發表於 18-10-8 23:25
知唔知幾時排卵??
可能胎仲細,加上政府醫院都流流地....見意你去搵私家睇多次
應該會無事架!! 唔好嚇自己!

希望一切平安!!
fighting13
|
傻人頭 發表於 18-10-8 23:29
希望一切平安!!
一定會!! 加油呀!!
雲妮mum
|

唔好咁擔心,近5wk時我都入急症留醫,呢個時間真係太細未照到架,正常你上左婦科會幫你抽血驗hcg指數,1000以下照唔到都係正常,如果隔日升到1.66倍就無問題架啦~
雖然留院時無藥食,但政府醫院都跟得好足,keep住要我返去抽血check指數同見醫生,放心啦好好瞓床休息下,bb會同你一齊努力架!加油
Rabeeabbbb
|
都無流啡同流血唔洗驚!可能太細照唔到!政府醫生一般般,我上兩個禮拜都係太細4,5w乜都照唔到,就話我宮外孕,又話我可能小產左,係咁要我隔日抽血驗指數,抽左4次,明明翻倍又話我指數唔幾理想,跟住6w再照就照到啦,照到個醫生又話隔兩個禮拜再照啦,唔知佢有無生長呀! 好彩我一路有睇埋私家,私家話個指數都ok,size細係遲排卵,等照到閃閃再計返係咪遲好多喎!
所以你乖唔好喊,好好休息,要訓多啲!
傻人頭
|
雲妮mum 發表於 18-10-8 23:54
唔好咁擔心,近5wk時我都入急症留醫,呢個時間真係太細未照到架,正常你上左婦科會幫你抽血驗hcg指數,100 ...

多謝你地吖!!岩岩照左。終於照到喇!!不過醫生話太細。細到報唔到幾多周比我知!!
我同BB都會加油!多謝各位既意見!!
傻人頭
|
Rabeeabbbb 發表於 18-10-9 00:00
都無流啡同流血唔洗驚!可能太細照唔到!政府醫生一般般,我上兩個禮拜都係太細4,5w乜都照唔到,就話我宮 ...

多謝你地吖!!岩岩照左。終於照到喇!!不過醫生話太細。細到報唔到幾多周比我知!!
傻人頭
|
fighting13 發表於 18-10-8 23:37
一定會!! 加油呀!!

fighting13
|
傻人頭 發表於 18-10-9 00:30
我同BB都會加油!多 ...

太好了!!
都話無事架啦!
而家要多休息呀!
BB一定會痴實大家架!
小驚
|
加油呀!bb 乖乖,唔好嚇媽咪喇。
傻人頭
|
小驚 發表於 18-10-9 00:46
加油呀!bb 乖乖,唔好嚇媽咪喇。

多謝!!
ElingChow
|

我個時都吾知,見血成個禮拜開始以為M來,跟住覺得吾對路走去買棒驗,驗佐兩次係中佐,都仲見血先去睇廣華,入佐院話我知,吾保證我係咪懷孕,吾知入邊係咪淨係屋仔,吾知係咪宮外孕,嚇到我訓都訓吾到,因為依然有見血,乜都講吾到,我第日走去深圳驗,話我五周了
snowie0804
|
我果陣自己驗到有左後
因為肚痛加流啡左幾日去睇急症
然後醫生都係話照唔到任何野
佢話有胎囊但見唔到有bb
之後安排我兩星期後覆診
前幾日覆診佢話bb有心跳
大小亦係正常7週幾的
我果陣都不安左兩星期
所以放鬆啲個心情。多休息。加油
JD930
|
傻人頭 發表於 18-10-9 00:29

恭喜
yangw
|
頭三個月要小心身體多休息,盡量小心飲食。上天會安排好,唔洗擔心。
laisausau
|
傻人頭 發表於 18-10-9 00:29

Heion
|
恭喜
haha748494
|
照到就好,懷孕初期唔好拎重嘅嘢,多D休息。
Cindy曾
|
haha748494 發表於 18-10-14 15:23
照到就好,懷孕初期唔好拎重嘅嘢,多D休息。

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我移植胚胎第二天就去超市掃貨,好重都係自己提返去!50幾天又去提八公斤米……朋友都鬧我呀!奶奶放假過來找我 一斤菜也捨不得讓我提!我習慣一個人在家咩都做,天天去超市買嘢!