婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

6299 咩都鐘以一齊,連佢地既結婚週年都要我同C6一齊慶祝。
兩年前同6299 去完旅行,食左勁多屎後,一直推推推推,C6話唔推得幾多次,點都一齊去下~
請你地分享一個大條道理唔去旅行既原

去旅行唔使食咁多屎的防備。

JD930    發表於 18-10-19 11:45

大宅

跟團

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

咩叫點都一齊去下, 係你作為佢地個仔要盡孝要 entertain 佢地, 唔好拉新抱落水, 你地去玩得開心D, 拜拜.
如果講唔出呢D話唯有發爛渣一定要跟團, 否則企硬唔去.

JD930    發表於 18-10-12 13:40

子爵府

回覆樓主:

講吓上次發生咩事先

俾我就唔去咪唔去,老公自己陪去

子爵府

公司有同事請左個幾日、 趕project 公司唔比請假、 冇晒大假明年請早

JD930    發表於 18-10-12 13:41

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

c6陪6299去旅行,自己唔會一齊去。
安排緊同c6去旅行,唔希望佢哋話一齊去,我諗緊佢哋話一齊去,我唔想上機,等佢哋去玩。

男爵府

咁外父外母有無一齊去過?有就麻煩d,無就大條道理唔去啦!

公爵府

回覆樓主:

參加旅行團是唯一方法。

公爵府

回覆樓主:

出發前唔見左護照

公爵府

回覆樓主:

機票的英文字母與護照/身份證上的英文字母相差一個字母,因此上不到機

男爵府

小RENE 發表於 18-10-9 09:54
6299 咩都鐘以一齊,連佢地既結婚週年都要我同C6一齊慶祝。
兩年前同6299 去完旅行,食左勁多屎後,一直推 ...

要6299一齊去,你先要你老公同你媽爸玩一次先。佢肯你肯。

大宅

ilovecafe 發表於 18-10-9 15:37
要6299一齊去,你先要你老公同你媽爸玩一次先。佢肯你肯。

贊成

複式洋房

小RENE 發表於 18-10-9 09:54
兩年前同6299 去完旅行,食左勁多屎後,一直推 ...

去左都唔開心的旅行不如唔好去!我都中過一次蕉,講明無下次!

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

貼錢買難受

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咩叫點都要一齊去下? 家下欠左佢地架?
唔想去就唔去囉
你c6又有無陪過外父外母去旅行呢?

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

上年我99都出聲話想一家人一齊去,連我D姑仔都無人想同佢去!上年我已經話阿仔要搵小學,留返D假叩門用,無假避左一年!出年我同我屋企個邊去旅行,同C6講,佢話我個邊呢?我一句覆佢,你同你媽去旅行咪自己計劃囉!我地個邊去旅行都係自己計劃架喎唉.....希望避到啦

男爵府

瑤瑤~ 發表於 18-10-10 02:18
咩叫點都要一齊去下? 家下欠左佢地架?
唔想去就唔去囉
你c6又有無陪過外父外母去旅行呢? ...

我都係咁諗, 冇欠佢地架, 我99又係成日話佢心願係想一家人去旅行, 我咪叫老公同佢去囉, 跟住我老公話我唔同佢老母去我會後悔, 都痴痴地, 我同左99去旅行我先後悔呀, 上年我同我媽咪去旅行我都完全冇叫老公去架, 我自己同媽咪同埋阿哥阿嫂去不知幾高興, 己所不欲勿施於人呀...哈哈.

男爵府

點解有啲男人覺得個老婆唔陪就唔可以同父母去旅行?

唔係講笑, 有啲男人, 結婚前都無同父母去過旅行。唔知點解結左婚就突然好想同丫母遊阜。

這是什麼心態?
是想多一個人分擔cost嗎?

首頁

尾頁

跳至