想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問紅d感應度係咪都好低?
沾左尿後,對比線會即刻出到,但檢測線過左5分鐘後先開始有淺線,正常嗎?

伯爵府

HLloveourbb 發表於 18-10-9 11:55
請問紅d感應度係咪都好低?
沾左尿後,對比線會即刻出到,但檢測線過左5分鐘後先開始有淺線,正常嗎?
...

LH值低咪會咁,未有耐排卵

子爵府

ipcs 發表於 18-10-9 12:15
LH值低咪會咁,未有耐排卵

唔好意思呀,我都係新手,我想問問點解今日條對照線會無第一,二天咁深既?咁而家算唔算兩條深粗啊?

伯爵府

miyukib 發表於 18-10-9 19:41

唔好意思呀,我都係新手,我想問問點解今日條對照線會無第 ...

今日好深呀,你昨日開始深有無已交左功課,最好就昨日同明日dodo,如果無交就今日同後日。
尿稀會淺色d,所以驗之前唔好攝取太多水份。

子爵府

ipcs 發表於 18-10-9 19:44
今日好深呀,你昨日開始深有無已交左功課,最好就昨日同明日dodo,如果無交就今日同後日。
尿稀會淺色d, ...

謝謝你呀,我今日下午4點已無飲水啦。
唔知兩條都唔深有無影響呢?

伯爵府

miyukib 發表於 18-10-9 19:48
謝謝你呀,我今日下午4點已無飲水啦。
唔知兩條都唔深有無影響呢?
...

我畀我d record你睇下,我都未試過深過對照線(有左除外),第一張係中第一胎嘅紅D變化,深粗當晚dodo,隔晚再dodo,第二張係中第二胎嘅變化,深粗第一晚無dodo,第二朝早dodo,無補dodo。

子爵府

ipcs 發表於 18-10-9 19:58
我畀我d record你睇下,我都未試過深過對照線(有左除外),第一張係中第一胎嘅紅D變化,深粗當晚dodo,隔 ...

噢,你驗得好密啊,我每日都係放工先驗咋,我今晚努力dodo先 多謝你既參考圖呀

伯爵府

miyukib 發表於 18-10-9 20:11
噢,你驗得好密啊,我每日都係放工先驗咋,我今晚努力dodo先 多謝你既參考圖呀
...

第一胎時要返工,都係早晚各一次,第二胎就聽見JM教密密驗先睇到幾時最深,而且又唔駛返工咪驗多d。

子爵府

ipcs 發表於 18-10-9 20:16
第一胎時要返工,都係早晚各一次,第二胎就聽見JM教密密驗先睇到幾時最深,而且又唔駛返工咪驗多d。
...

我都想朝早驗,但又話晨尿唔得

複式洋房

我畀我d record你睇下,我都未試過深過對照線(有左除外),第一張係中第一胎嘅紅D變化,深粗當晚dodo,隔 ...

sis想跟單問下你~
我係咪尋日(9/10)朝早深粗之後已經排左?
因為我見到深色就頻密d驗,但我通常下晝都會飲水尿會淡色d,唔知準唔準確⋯

伯爵府

StephanieHm 發表於 18-10-10 10:19
sis想跟單問下你~
我係咪尋日(9/10)朝早深粗之後已經排左?
因為我見到深色就頻密d驗,但我通常下晝都 ...

你昨日10月9日朝早係最深色,但點解可以咁多日都有紅線?
有無曾經白板過或得非常淺的控?
紅D日日有線可能有多囊,好難睇到排卵紙的。

複式洋房

ipcs 發表於 18-10-10 10:27
你昨日10月9日朝早係最深色,但點解可以咁多日都有紅線?
有無曾經白板過或得非常淺的控?
紅D日日有線可能 ...

我由四號開始驗已經有線
尋日4點45分驗個次算唔算非常淺?

我之前只係做過陰超+普通腹超,佢話肉眼睇唔似有多囊,同埋我本身年輕+冇超重+冇多毛症狀,就冇叫我去驗血,話多囊可能性好低唔洗擔心。

伯爵府

StephanieHm 發表於 18-10-10 10:59
我由四號開始驗已經有線
尋日4點45分驗個次算唔算非常淺?

我見大部分人有紅色線嘅時間唔會超過48小時,轉淺後可以淺到得個灰控,再耐d就白板,你已經6日都有紅色線,我都唔知點解你會咁。
4:45果次淺左之後又再深返

複式洋房

ipcs 發表於 18-10-10 11:07

我見大部分人有紅色線嘅時間唔會超過48小時,轉淺後可以淺到 ...

有少少擔心⋯因為我本身週期都唔準+而家呢個紅線現象⋯ 我等驗多幾次睇下咩結果先⋯

我上次去睇GP同佢講年幾前試過有宮外孕,想照下輸卵管,加埋我備孕幾個月都未成功+週期唔準,想睇下洗唔洗驗血等等。佢就話我年紀輕又試左唔算太耐,咩都唔比我驗⋯ 話有過宮外孕代表我身體可以懷孕,話就算我去睇專科都有排等一定唔會睇我先⋯

別墅

咁應該DD前幾時開始再用紅D驗 定DD日用綠D驗?

伯爵府

loklokcheung 發表於 18-10-16 09:30
咁應該DD前幾時開始再用紅D驗 定DD日用綠D驗?

Bingo左嘅紅綠D大概會係咁,當然有d人可能早1,2日驗到,我就大概要排後11日先見到試紙有反應,我係舊年8月19日紅D轉淺,所以9月2日係我DD,DD前5日(8月28日)紅D白板諗住唔中,DD前4日無驗,DD前3日(8月30日)凌晨心血來潮驗下,見到紅D出現灰控,跟住用另一杯尿驗金秀兒早早孕見到有個似有似無的幻覺控,開始有返d希望。DD前3日晚上8點幾再check紅D,發覺開始出現粉紅線,而我平時無M前控的。
DD前2日(8月31日),紅D繼續加深,綠D開始見到灰控,CB亦出現淺十字和懷孕1-2。

別墅

我都想搭單問問
今個月第一次用紅d
咁樣係咪已經叫深粗?
今早cb 都哈哈笑。係咪今日需要驗密d觀察?

伯爵府

rinoa1111 發表於 18-10-16 12:59
我都想搭單問問
今個月第一次用紅d
咁樣係咪已經叫深粗?

係呀,你今日深粗第二日,睇個勢好快會排,一轉淺少少已經係排左。
努力dodo喇

別墅

ipcs 發表於 18-10-16 13:35
係呀,你今日深粗第二日,睇個勢好快會排,一轉淺少少已經係排左。
努力dodo喇
...

好既, 唔該晒你呀^^
今晚番去拿拿聲交功課先!
但係轉淺左聽晚再補多次會唔會都有機?

伯爵府

rinoa1111 發表於 18-10-16 13:44
好既, 唔該晒你呀^^
今晚番去拿拿聲交功課先!
但係轉淺左聽晚再補多次會唔會都有機?

最理想係每2日dodo一次,日日dodo對精子質素唔好,如果今晚dodo完,仲有精子留喺體內,明晚又dodo可能無咁好,後日朝早補都可以。

首頁

尾頁

跳至