大陸信用卡終於到手

hkppman
|

千辛萬苦,排除萬難,屢戰屢敗,屢敗屢戰,終於申請到國有四大銀行之一的第一張大陸信用卡。

crystal媽咪
|
hkppman 發表於 18-10-9 12:55
千辛萬苦,排除萬難,屢戰屢敗,屢敗屢戰,終於申請到國有四大銀行之一的第一張大陸信用卡。

未見過呢一張卡,係咪好難申請架??
hkppman
|
回覆 crystal媽咪 的帖子

需要紅本,理財產品,香港稅單,大陸電話號碼
crystal媽咪
|
hkppman 發表於 18-10-9 13:24

wow. 好大工程,謝謝分享☺
mlcbb
|

有乜好?
木土土
|

我唔敢用,若被人冒簽,同銀行拗唔掂數,唔知點攪
hkppman
|
回覆 木土土 的帖子

我都唔係攞嚟碌,主要要嚟绑定淘宝,支付宝,微信,云闪付。喺大陆用
同埋大陸信用卡,如果碌卡係要簽名及密碼的。
木土土
|
hkppman 發表於 18-10-9 19:43
回覆 木土土 的帖子

我都唔係攞嚟碌,主要要嚟绑定淘宝,支付宝,微信,云闪付。喺大陆用

出咗卡,就算自己hold 起卡乜都唔用,也可以被人非法用作網上消費。
gchan8942
|
勁喎
點申請的
hkppman
|
gchan8942 發表於 18-10-10 09:13
勁喎
點申請的

返大陸申請的。
gchan8942
|
hkppman 發表於 18-10-10 10:05
返大陸申請的。

要提供什麼資料
hkppman
|
gchan8942 發表於 18-10-11 07:30
要提供什麼資料

係3樓已經講咗
gchan8942
|
hkppman 發表於 18-10-11 07:31
係3樓已經講咗

謝謝
碌得太快
睇漏了
Daeng
|
我都申請咗張交通銀行,無咁多要求,平時只做開理財,已經可以申請到,連滴滴打車我都綁定信用卡賺分
akichanhn
|
Daeng 發表於 18-10-11 09:14
我都申請咗張交通銀行,無咁多要求,平時只做開理財,已經可以申請到,連滴滴打車我都綁定信用卡賺分 :waha ...

請問啲積分有咩用?
kirsitypoh2004
|
hkppman 發表於 18-10-9 13:24

請問甚麼是紅本?
hkppman
|
kirsitypoh2004 發表於 18-10-26 21:21
請問甚麼是紅本?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kirsitypoh2004
|
hkppman 發表於 18-10-26 21:26

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
大力大力
|
好難申請嗎?

國內交行,中銀成日叫我拿信用咭~
hkppman
|
回覆 大力大力 的帖子

我就難,你就應該容易。