自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

blackberry 發表於 18-10-9 15:25
原來係細, 不過香港廚房真係普遍偏細, 有冇幾多戶可放得落大機
不過唔駛自己洗碗, 細D都殺
...

FB見到好多人用大P架! 不過係淘寶貨之麻~ 有d唔鍾意大陸貨的人, 直頭去日本托返香港

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jolps 發表於 18-10-9 15:35
FB見到好多人用大P架! 不過係淘寶貨之麻~ 有d唔鍾意大陸貨的人, 直頭去日本托返香港
...

當年麵包機都係架

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

回覆樓主:

我用緊依款美的, 唔係新款來, 二千幾抵玩

侯爵府

blackberry 發表於 18-10-9 15:37
當年麵包機都係架

係啦~ 個個用水貨, 死等爛等, 左問右問, 才等到代理行貨出一部舊款機

侯爵府

bbasco 發表於 18-10-9 20:14
我用緊依款美的, 唔係新款來, 二千幾抵玩

緊唔會係新款啦~香港只會出舊野...
但多個選擇都好既, 我本身用九仔, 壞左都考慮買座枱的西門子, 現在或者諗下美的, 始終平好多...

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

jolps 發表於 18-10-9 02:17
其實你知唔知P仔有分大P和細P? 大P好大部架! 不過我都鍾意大P既, 尤其係新款呢部… 可惜香港都唔知幾時 ...
其實呢部機放係網架上, 好似不太穩陣
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

其實市面已有西門子係差不多尺,點解美的吾出部8套座檯, 兩層雙水擘的呢!
我已用緊細西門子, 很好用, 厭佢吾夠大, 但又無本事放座地大機。
話晒兩層都可以洗得乾淨D,依家單層就算部機高, 得一層水擘, 都無法疊大高。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YnnMa 發表於 18-10-15 09:49
其實市面已有西門子係差不多尺,點解美的吾出部8套座檯, 兩層雙水擘的呢!
我已用緊細西門子, 很好用, 厭佢 ...

請問西門子座枱係咪有兩部? 因為我之前睇中個款係4-6套, 請問係咪出左8套?
Thanks~~

侯爵府

YnnMa 發表於 18-10-15 09:49
我已用緊細西門子, 很好用, 厭佢 ...

或者想睇下反應先啦~ 始終香港市場係較細, 小廚房亦是主流 , 如果8套座枱有出, 我都會揀8套, 但現在出6套都見做好過冇

公爵府

我依家用緊九陽,每次都E9,變相用水多左,都想換部大啲,大P香港又未有

呢部美的係唔係同細西門子一樣大小?

侯爵府

Dragonmama2012 發表於 18-10-15 10:28
我依家用緊九陽,每次都E9,變相用水多左,都想換部大啲,大P香港又未有

呢部美的係唔係同細西門子一樣大 ...

我都用緊九陽, 快洗又係出E9問題, 但唔係時時出, 後來我試下轉用標準洗, 又好d喎, 冇出過E9喎, 所以現在我都用標準洗頂住先, 我諗緊換過部座枱機, 還是從新造廚櫃空位出來換座地大機...

伯爵府

jolps 發表於 18-10-9 20:55

緊唔會係新款啦~香港只會出舊野...

聽講toshiba(美的買咗Toshiba)都出咗部同美的M1一樣嘅,價錢相宜,我諗住如果部R仔玩完就買佢。

翡翠宮

jolps 發表於 18-10-9 15:35
...

内地買都係正貨,無保養啫。標價¥2680免安裝嗰部都幾吸引。

翡翠宮

jolps 發表於 18-10-9 15:23
呢部咪細p囉, 好細部咋! 代理唔肯出大P, 唔通香港市場真係咁細?

市場真係細,有時介紹畀人當你怪獸,有興趣嗰啲就C6唔同意,所以身邊唔多人買。

侯爵府

lyh80115 發表於 18-10-15 12:29

市場真係細,有時介紹畀人當你怪獸,有興趣嗰啲就C6唔同 ...

係呀~ 我同人講好好用都冇人理我, 身邊認識的人好似冇人用

侯爵府

lyh80115 發表於 18-10-15 12:24

内地買都係正貨,無保養啫。標價¥2680免安裝嗰部都幾吸 ...

2680 嗰部從來未見過喎! 啱啱上網睇下都冇喎, 可以俾條link 或者型號嗎?

翡翠宮

jolps 發表於 18-10-15 13:00
2680 嗰部從來未見過喎! 啱啱上網睇下都冇喎, 可以俾條link 或者型號嗎?
...

我再睇真啲,裏面啲設計同我部美的差不多,似同廠,而家又無乜興趣lu

https://item.m.jd.com/product/8692375.html

侯爵府

lyh80115 發表於 18-10-15 13:10
我再睇真啲,裏面啲設計同我部美的差不多,似同廠,而家又無乜興趣lu

https://item.m.jd.com/p ...

P牌竟然又出一部, 我一望都覺得似係美的 M1 嗰類, 即係呢部機已經有美的, 東芝, 松下, 呢部機咁好咩? 個個爭住出

男爵府

jolps 發表於 18-10-15 14:09
P牌竟然又出一部, 我一望都覺得似係美的 M1 嗰類, 即係呢部機已經有美的, 東芝, 松下, 呢部機咁好咩? 個 ...

但P仔呢部感覺上好似靚過九陽
同埋佢有上面灑水...

屋企部九陽下面個轉成日都唔識用, 好鬼煩

首頁

尾頁

跳至