網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我見粉嶺新開集運收貨點,想問下好唔好用? 用過既JM請比意見。
妹妹於09年11月25日出世啦!

軒軒做哥哥啦!生生性性啦!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ConnieChung 發表於 18-10-9 13:37
我見粉嶺新開集運收貨點,想問下好唔好用? 用過既JM請比意見。

我剛用, 我勸你千萬不要用, 昨天簽收, 現在都未入庫, 可能好似佢個店名咁, 貨多多, 入唔切貨, 唉, 後悔上左爛船

用過咁多間, 未試過咁一天都未入庫, 有啲驚是否唔見貨, 試咩鬼, 自己衰多手, 亂咁試新野, 抵死...............
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我發誓以後都唔用呢間, 人地晉越. 新世代, 簽收後兩至三個鐘就入到庫, 官集都無佢咁耐, 我錯了, 後悔中,六點截單, 今日一定趕唔到出庫啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

畀面勳章

多謝提醒

Oh, 真係好大問題, 我用開hotbuy, 有時上架會比較慢, 來不及5時前上架, 都沒有甚麼大問題。

咁我唔試啦, Thank You

翡翠宮

ConnieChung 發表於 18-10-17 10:58
多謝提醒

Oh, 真係好大問題, 我用開hotbuy, 有時上架會比較慢, 來不及5時前上架, 都沒有甚麼大問題。

如果你想在名都或花都提貨, 可以試下新世代, 我覺得不錯。另外集運點可以在馬錦明學校隔隣停車場有提貨車。

男爵府

畀面勳章

ConnieChung 發表於 18-10-9 13:37

見有優惠8折,剛剛試左,星期五中午到貨,好快就見到入倉,即集名都自提店取,夜晚見出左貨,頭先7點收到信息可以取件,集左一件試,件重1.5kg,頭一次試用免首重,又有8折,結果比左3人仔。,我覺得ok,會再用,因地點真係好方便。

男爵府

回覆樓主:

我雙11 d貨都集晒去佢果度,我第一次用咋,希望冇事

大宅

hotXXy呢間我都黑名單左.個自取點好有性格,一時開一時唔開,成日要WHATSAPP問.有次有袋貨比人介開偷左幾件佢地話要我影張拆貨之前既相,同放上榜磅下幾重.
我話我拆左先發現唔見野,點估到拆之前要影張相.
咁就唔肯負責,用咁既借口真係衰
咁大家拆集運之前都有習慣影張大合照先咩?

翡翠宮

jj1984 發表於 18-11-18 00:53
hotXXy呢間我都黑名單左.個自取點好有性格,一時開一時唔開,成日要WHATSAPP問.有次有袋貨比人介開偷左幾件佢 ...
點解件貨拆開左你都照攞??? 呢啲情況一定要在自取點攪掂點齊件數及磅好重量先取走, 不要離開現場, 呢啲集點都要負責架。

男爵府

畀面勳章

回覆 jj1984 的帖子

我用開粉嶺自提點又幾好,我鐘意hotbuy均真,用咁耐未試過亂收體積重。用過最好service係淘轉,不過貴同亂收體積重,就算唔係好大件都計,一個keyboard都計1.XX公斤,一次集10幾pack貨,有3分1都計體積重,變成每次都多幾公斤,又唔係平,所以唔再用。

男爵府

回覆樓主:

係花都,碧湖個度有冇集運推介?

別墅

tsangnetnet 發表於 18-11-19 11:39
係花都,碧湖個度有冇集運推介?

我見花都有自取點,buyup同新世代都有,我用開新世代好好

禁止訪問

複式洋房

見平第一次用,瀨野!
有一件尋日簽收,依家仲未有倉。
有一件重覆。
有一件唔係我的!
等緊佢搞清楚先集運,依家好驚!!

水晶宮

simalui 發表於 19-6-6 11:08
見平第一次用,瀨野!
有一件尋日簽收,依家仲未有倉。
有一件重覆。

唔係你嗰件會唔會係贈品, 或者有店分開包裹發??

會有重覆咁奇怪?

我都試用緊, 用咗兩次做到今發明到, 時間上算好滿意, 截單時間六點算好 ok

體積重唔係經常計算幾好, 昨日運咗部和麵機個箱都唔細竟然無計體積算出奇, 但跟其他 jm 買嗰把循環風扇就計咗體積(都算正常)

不過佢重量就有點收多, 兩個手辦分別收0.5kg....我自己磅過每箱都只係350左右。。。呢間重量好唔均真。。。都明白咁平實有其他方便去賺番多少少。。。除呃秤之外我自己暫時幾滿意

首頁

尾頁

跳至