網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問BBBuy 集運好唔好http://bbbuyco.com/price.php

大宅

UP

子爵府

Leawong 發表於 18-10-9 14:54
請問BBBuy 集運好唔好http://bbbuyco.com/price.php

BBBUY 未用過, 不過用過佢的姊妹公司 : dailybuy, peoplebuy

除左慢D 之外 (大約3-4日), 都無乜投訴的

大宅

唔好 別用 價錢貴 而且無服務可言。
電話不接CUT線,然後WHATSAPP問佢有慢回,明明是該公司出錯要更改還要加+$60附加費。

人有種共性,就是當自己正在進行的事情的合理性受到挑戰時,往往不能理性地思考,而是盡力去蒐集證據,提出質疑,試圖證明自己這麼做沒毛病.

我說的是我.

大宅

回覆樓主:

用過幾次,只可自取,好處是單邊不過80cm,只計實重,唔好就係通常要3日內取件,但第一日,通常下午5點先到自取點,咁就冇左1日

大宅

tweetychun 發表於 18-10-21 01:13
用過幾次,只可自取,好處是單邊不過80cm,只計實重,唔好就係通常要3日內取件,但第一日,通常下午5點先到 ...

請問集運到自取需要幾日時間呢?
心態,心態,心態,一個人的心態非常重要!

大宅

君ma 發表於 18-10-28 18:24
請問集運到自取需要幾日時間呢?

落單俾錢後,3個工作天左右到自取點,我用幾次都係咁上下日子到,星期六、日、假期好似唔做野咁,俾錢要銀行過數俾入數紙,再係網頁上傳,之後等佢審批,通常等幾個鐘就得。

別墅

回覆樓主:

不如用我用開間bbgo,ok架。客服回應快,有whatsapp or 淘寶客服。
詳細收費睇link
www.bbgo-ex.com/FX.aspx?Url=679

msms0117    發表於 18-11-1 22:15

大宅

tomngs3a 發表於 18-10-29 19:42
不如用我用開間bbgo,ok架。客服回應快,有whatsapp or 淘寶客服。
詳細收費睇link
www.bbgo-ex.com/FX.asp ...

多自提點嗎?

別墅

silly.cat 發表於 18-10-31 18:29
多自提點嗎?

都ok多
http://bbgo-ex.com/Phone/ZiQuShouFei.aspx

msms0117    發表於 18-11-1 22:16

男爵府

用過,勝在單邊唔過80cm只計體積重,落單後送自取點隔日到,但比錢都幾麻煩,要响櫃員機過數再upload入數紙,再要等兩三個鐘先受理,客服要預回應慢,同埋如果件貨太大件會要求盡快攞甚至要即日取,所以有大件野買先會用佢。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 tomngs3a 的帖子

不過佢計體積重呢, BB集運起碼都計實重

複式洋房

以後唔會再用,10月5號到宜家,個包裹冇晒聲氣,得一句發往香港倉,顯示左7日!!!!不知所謂,用返出名個d 集運,唔會再因為80cm 呢樣野而用,谷鬼氣!!!

民房

回覆 Leawong 的帖子

原本都覺得唔錯...經過今朝以後唔會再用佢...香港大把集運..又唔係特別平😤
事原佢觀塘成業街講開10點..我已經10:10分到..結果未開門..我等一陣啦..到10:37見唔對路打過去..第一通電個女人好聲好氣話同事室車未返到...咁塞車您開10點..正常9點幾出門喇..塞左個半鐘都未到...算...再等多陣!結果陸續有人想黎拎件!當然都係白走啦!

咁到11點幾仲未見人.咁再打去.都係同一個女人接..我再問佢同事塞到去邊,大概幾點到..佢只係一路講同事塞緊車答唔到我..大佬..您點都講下大概幾點返到吖..唔通我係度等到2點咩...電話裡個女人啲態度越嚟越差...我唔知喎..出面塞車未返到喎...咩都話唔知...但睇返今日交通冇一度係有塞車撞車壞車之類...

最後對於這公司咁既服務態度真係無語.如果唔可以準時開工就唔好打10點開門了...唔止我一個黎左想取貨囉!這樣超級浪費大家時間😡以後 Black List🤬🤬

首頁

尾頁

跳至