咀形唔靚 有無唇膏介紹?

艾文兒B
|
一向化全妝都唔會搽唇膏 因咀形唔靚 唔想突顯個咀 由其唇彩立立令更怪 但有時一影相 好似好無血色?有無d低調但可令氣色好的唇膏合適?
好羨慕人地可以成日用靚色唇膏
FrauNachtmahr
|
艾文兒B 發表於 18-10-9 15:35
一向化全妝都唔會搽唇膏 因咀形唔靚 唔想突顯個咀 由其唇彩立立令更怪 但有時一影相 好似好無血色?有無d低 ...

opera...淡淡地,搽完精神得黎唔會好突出咀型...另外其實你可以用唇筆或者唇掃畫靚個咀型都得
書薔
|
FrauNachtmahr 發表於 18-10-9 16:48
opera...淡淡地,搽完精神得黎唔會好突出咀型...另外其實你可以用唇筆或者唇掃畫靚個咀型都得
...

同意搽完一層已經好有氣色

VK123
|
RibbonLovers
|
一向化全妝都唔會搽唇膏 因咀形唔靚 唔想突顯個咀 由其唇彩立立令更怪 但有時一影相 好似好無血色?有無d低 ...

搽有色潤唇膏,啲色好自然
Burt’s bees 唔錯,平靚正
cokamother
|
一係試下用d顏色自然既matte色唇膏囉
效果應該都唔錯
如果怕質地太乾既話可以試下chanel新出呢支liquid powder
我買呢支肉粉色上咀都幾自然

LaLaLaLaLa22
|
cokamother 發表於 18-10-16 18:57
一係試下用d顏色自然既matte色唇膏囉
效果應該都唔錯
如果怕質地太乾既話可以試下chanel新出呢支liq ...

呢支係咩色號?
kellyjelly
|

用matte加近咀唇色
starstarnes
|
jm有無用下唇線筆?
勾下個唇型,會差好遠,然後再薄薄搽唇膏
聰媽媽
|
FrauNachtmahr 發表於 18-10-9 16:48
...

我係莎莎唔見有呢只牌子唇膏賣,請問仲有咩地方有?我都想試下(emoji)(emoji)(emoji)
FrauNachtmahr
|
聰媽媽 發表於 18-10-18 18:00
我係莎莎唔見有呢只牌子唇膏賣,請問仲有咩地方有?我都想試下(emoji)(emoji)(emoji)
...

暫時我淨係知sasa有,我估唔係間間有,你去啲大間嘅搵下
聰媽媽
|
FrauNachtmahr 發表於 18-10-18 18:01
暫時我淨係知sasa有,我估唔係間間有,你去啲大間嘅搵下

好的Thx
愛擒檯
|
聰媽媽 發表於 18-10-18 18:00
...

我琴日响莎莎買到,$98
聰媽媽
|
愛擒檯 發表於 18-10-18 18:18
我琴日响莎莎買到,$98

請問你邊一度?(emoji)(emoji)(emoji)
wiyi
|
starstarnes 發表於 18-10-18 15:32
jm有無用下唇線筆?
勾下個唇型,會差好遠,然後再薄薄搽唇膏

我會用唇掃沾少少matte liquid lipstick,去畫個唇型,
再搽返隻liquid lipstick,咁樣好work架~又long lasting

愛擒檯
|
聰媽媽 發表於 18-10-18 19:09

黃大仙中心莎莎
無印b品
|
聰媽媽 發表於 18-10-18 19:09

好多間莎莎都有:https://goo.gl/HbHzQC
cokamother
|
LaLaLaLaLa22 發表於 18-10-16 19:01
呢支係咩色號?

我呢支係#950呀
如果唔鐘意咁淺色既可以考慮下#956
熱門色黎,比較紅~我朋友都買咗支!

mini_mushroom
|
wiyi 發表於 18-10-19 12:18
我會用唇掃沾少少matte liquid lipstick,去畫個唇型,
再搽返隻liquid lipstick,咁樣好work架~又long la ...

matte liquid lipstick係咪即係霧面唇釉?
wiyi
|
mini_mushroom 發表於 18-10-24 11:50
matte liquid lipstick係咪即係霧面唇釉?

係呀
我用Visee個隻霧面唇釉,好好用你都去睇下呀哈哈