親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

新手!
有事請教!

依家想買暑假機票,但平嗰啲機票都唔可以改期!你地通常喺邊個網站買機票?因為講緊一年之後嘅事,如果唔可以改期好似搏唔過

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

js04 發表於 18-10-9 19:23
新手!
有事請教!

我通常買左機票就好小改期,但岩岩果個暑假就因為個女的schedule 要改期,最後索性cancel, 改去第二樹,結果罰左千幾二千元手續費(4個大人),看你買機票的條款,我依家都看緊出年暑假機票,但我不會經d細agent買(即係在skyscanner search到出黎,聽都未聽過的網站)

別墅

CrabPincers 發表於 18-10-9 21:42
我通常買左機票就好小改期,但岩岩果個暑假就因為個女的schedule 要改期,最後索性cancel, 改去第二樹,結 ...

我就係喺Skyscanner through gogogo買,平好多,但問咗唔可以改期!始終一年之後,有帶小朋友,到時萬一小朋友病咗都唔奇!一家幾口,機票幾萬蚊,唔係好敢博

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我都想問吓係Trip.com同永安有特恵機票,但有條款寫明機票在出發前72小時才有,唔知有冇人買過,會唔會出唔到機票呢?見好平但又担心唔敢買!!

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

js04 發表於 18-10-9 19:23
新手!
有事請教!

平機票自然限制多.

你擔心要改期既話, 最好經官網買機票, 有乜事直接搵airline 傾會易好多. 經agent 都得, 但一定要係信得過果d agent, 免得攪到一肚氣. 有時你比較下, 官網同agent 既機票價錢未必會相差太遠.

除非價錢真係非常平, 否則我主要去官網買機票. 近年我只係經expedxa 買過一次機票, 唔可以改期果種, 如果有人唔飛得, 至多係2個人唔飛.

上次我有急事要飛, 預計有機會要改期, 好彩 agent 同官網價錢差唔多, 我都係去番官網買飛.

大宅

Isngng 發表於 18-10-10 00:22
Trip com = 永 x
這些是團體票, 通常旅行社會用來搞旅行團, 例如航空公司 Offer xx 張機票比永 x, 永 x 為 ...

謝謝解答,咁真係唔好博。

大宅

bosch 發表於 18-10-10 01:02
平機票自然限制多.

計過同有信譽嘅Agent比較每張差成$800,同官网比就差$1200,要買3張票就真係差好多㗎喇,所以覺得好吸引,經你地解释真係唔敢博,thx you!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

早買未必係最平既, 們暑假都唔會有得點減, 咁早買多少少選擇
我鍾意官網買, 有乜都直接改/問唔駛經多重

你望返條款考慮吓先啦

公爵府

js04 發表於 18-10-9 21:46
我就係喺Skyscanner through gogogo買,平好多,但問咗唔可以改期!始終一年之後,有帶小朋友,到時萬 ...

我早幾日終於買左出年暑假機票,我自己覺得好平,但機票限制不可以cancel,只可以改,要比千幾元改一張,我屋但圍最大機會要改機票既人都是個女,希望最後不用改

ps我在官網買

珍珠宮

好媽媽勳章

CrabPincers 發表於 18-11-7 13:30
我早幾日終於買左出年暑假機票,我自己覺得好平,但機票限制不可以cancel,只可以改,要比千幾元改一張,我 ...

請問你買左邊間航空公司去邊度?幾錢?我都睇緊暑假機票,但暫時都仲係好貴,買唔落手

公爵府

sunnygirl 發表於 18-11-9 23:27
請問你買左邊間航空公司去邊度?幾錢?我都睇緊暑假機票,但暫時都仲係好貴,買唔落手
...

星航,羅馬入,法蘭克福出,4大人,萬九元有找(實額不記得)

要在星加坡轉機

wcpcelia    發表於 18-11-10 17:08

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

CrabPincers 發表於 18-11-10 14:30

要在星加坡轉機

唔駛兩萬蚊,抵買呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

CrabPincers 發表於 18-11-10 14:30

要在星加坡轉機

好抵呀,我之前都睇過星航,都係轉機,但3大1小都要二萬幾

公爵府

bosch 發表於 18-11-10 23:14
唔駛兩萬蚊,抵買呀!

係呀,真是好抵,我們本來諗住去杜拜/土耳其,後尾搵到星航甘平,就揀去歐州了

公爵府

sunnygirl 發表於 18-11-10 23:21
好抵呀,我之前都睇過星航,都係轉機,但3大1小都要二萬幾

我貪心想玩多一日,星期六上機,星期日返到香港,機票價錢貴d,1萬8千尾,如果早一日返(星期五上機,星期六到香港)就1萬8千1百幾,價錢4個多600幾700元

男爵府

有無人搭過東方航空由香港經上海到倫敦?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至