24週滲羊水

huthy
|
剛踏入24週,但滲羊水 可以捱到足月嗎?(emoji)
kissapplegirl
|
huthy 發表於 18-10-9 21:55

比d希望 停工作多休息每日飲大量水 捱得1日得1日 bb愈遲出泥愈好
RubyYu07
|
醫生有無點講啊?滲羊水要第一時間去醫院
bchuma
|

去醫院 臥床 聽醫生講! 希望寶寶可以順利出世

siukankan
|
想請教點知係羊水?
因最近內褲有點濕 我唔知係分泌 羊水定尿
JD930
|
siukankan 發表於 18-10-9 23:16
想請教點知係羊水?

我都想知道
Amyamy0000
|
想請教點知係羊水?

我都想知
candykinder
|

滲羊水要即刻入院喎!講座姑娘話羊水穿左係最緊急架,要即時入院架!
Carmen8080
|
我著肉色底底 每日都一壇灰色嘅水印 我都覺得似羊水 因為未有b之前唔會有呢啲水印 好奇怪
LFYLLYBB
|

有冇留院食抗生素?我剛都發生左,但12週時...留院左10日出左院 要定期反去抽血 check住有冇感染
huthy
|
想請教點知係羊水?

其實我最初都唔識分
以為係念珠菌的分泌物
到去私家check 才知係羊水
我諗羊水係全水狀 無色
而分泌物係杰少少
huthy
|
LFYLLYBB 發表於 18-10-10 10:05
有冇留院食抗生素?我剛都發生左,但12週時...留院左10日出左院 要定期反去抽血 check住有冇感染 ...

有呀 打抗生素和強肺針
噤你so far ok嗎?
LFYLLYBB
|
huthy 發表於 18-10-10 10:43
有呀 打抗生素和強肺針
噤你so far ok嗎?

暫時冇乜野 但好擔心 我而家週數先咁細 如繼續滲漏就好麻煩...醫生一開頭已經講到有得救咁但因為我冇感染 胎水仲夠 所以佢就比我出院!
Care_Bears2009
|
我都好CONFUSE, 我16周開始有透明水流出.....
但去健康院找醫生CHECK 過, 又不是羊水又不是念珠菌.....
haha748494
|
可以用測試紙睇下系咪羊水,如果有懷疑就要入院CHECK下。