曾經開刀生超過8磅B嘅媽咪 我想問條疤有幾長

Carmen8080
|
今日去照超聲波阿b已經有3.5kg 仲有16日就劏肚 我諗到時8磅都走唔甩 好驚條疤成條蜈蚣咁
Heion
|
問下醫生就知啦
carson1128
|
Carmen8080 發表於 18-10-9 23:15
今日去照超聲波阿b已經有3.5kg 仲有16日就劏肚 我諗到時8磅都走唔甩 好驚條疤成條蜈蚣咁:h ...

用去疤產品,如果keep 得好,只會好細條及淺色疤痕。
hazley
|
今日去照超聲波阿b已經有3.5kg 仲有16日就劏肚 我諗到時8磅都走唔甩 好驚條疤成條蜈蚣咁:h ...

你預15cm左右,我個個岀世8.5磅。
我公立開刀,佢有2種線嫁。一種拆線,另一種溶線。
不過個醫生揀,唔知點釐定咩人用咩線。
我自己係溶線。不過聽聞拆線會條疤靚啲。
我要做媽媽
|
其實而家已經好好喇,條疤痕好細架,我覺得都好睇醫生既手勢
kawa_venus
|

我仔出世8磅3,開刀條疤17cm,望落條疤都幾靚,我係拆線既
momomama0731
|
我個女出世9磅2,條疤大約15cm
Carmen8080
|

我個條13cm 真係比想像想中短 同埋一條線咁 依加啲技術真係好好
siufatmama
|
仔仔9磅半,條疤約18cm
CCYXXX
|
Carmen8080 發表於 18-11-8 23:37
我個條13cm 真係比想像想中短 同埋一條線咁 依加啲技術真係好好

我條都好幼 差d見吾到,你係邊個醫生?
Carmen8080
|
CCYXXX 發表於 18-11-9 15:04
我條都好幼 差d見吾到,你係邊個醫生?

王偉明醫生
irenekei
|
我媽媽生兩胎都係順產
生我8磅幾
生我細佬9磅幾

巨b唔一定會開刀
Po_li
|

仔仔8磅多少少,疤13cm,忍下口,同用除疤貼
haha748494
|
BB都幾大碼,我覺得都系差唔多啩,主要睇醫生操作。