想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 togepi 的帖子

好啊。需要check乜也?大概收費?

大宅

togepi 發表於 18-10-10 10:40
我之前睇過一個中醫一年,唔成功!因為太貴,冇繼續睇!之後去咗睇西醫婦科check,d報告全部都話合格正常 ...

Wanna ask ask
你個中醫師話把脈知道你輸卵管有問題?

複式洋房

Hapi2017 發表於 18-10-11 19:21
Wanna ask ask
你個中醫師話把脈知道你輸卵管有問題?

係呀!佢咁講,我咁聽!

大宅

美好大世界2017勳章

togepi 發表於 18-10-10 10:41
請問你睇嗰個中醫,喺邊區幾多錢?可以pm我地址嘛?

金鐘。好貴。每次幾千蚊。。所以我本身想表達係唔岩就轉。無謂浪費啲無謂錢。

複式洋房

fairymeow 發表於 18-10-10 22:22
有睇中醫,食茄紅素,蠔皇素,瑪卡,飲黑杞子水,做運動,佢有做好多野吖!

不過男人係易搞過女人既。。

今個cycle又失敗。。請問你老公食左幾耐再驗呀?thanks~

大宅

ShineH 發表於 18-10-12 09:40
今個cycle又失敗。。請問你老公食左幾耐再驗呀?thanks~

你本身有無check過自己既激素?
我老公係仁安check連續兩年都得2
今年頭我地去初診準備做ivf 驗到7
中間最大分別係有俾我逼去跑步同飲黑杞子水。。
其實男人唔夠訓/無keep 住3日左右排精,啲數字都唔太靚。。
但中要一條就得
反而女人多啲野煩
你可以m day3驗一驗自己既性激素

佐敦仁健有得驗 祝好孕

珍珠宮

回覆樓主:

中醫要夾,我覺得尼個完全唔岩你,轉另一個試下啦~

別墅

點樣先知夾唔夾?我睇開一個,本以為好夾,因為感冒果d一定要睇佢先睇得好!咁諗住調理都搵佢 但睇左接近2個月,都未有好轉
有無人試過,食緊中藥都會感冒,好灰心
荷包同身心都好疲累

大宅

茄紅素 發表於 18-10-13 14:11
點樣先知夾唔夾?我睇開一個,本以為好夾,因為感冒果d一定要睇佢先睇得好!咁諗住調理都搵佢 但睇左接近2 ...

如果個中醫夾,佢係幫你調理整體既
一直有睇開的話,身體會好少傷風感冒,因為身體係整體好左

咁如果佢只係睇你感冒好既,可能唔夠全面掛

大宅

togepi 發表於 18-10-11 20:08
係呀!佢咁講,我咁聽!

甘已經證明唔可信
我有個中醫問我講過,係無可能把脈聽到的

而兩年前有一個中醫自稱把到我冇塞,但我照過一邊塞

大宅

茄紅素 發表於 18-10-13 14:11
點樣先知夾唔夾?我睇開一個,本以為好夾,因為感冒果d一定要睇佢先睇得好!咁諗住調理都搵佢 但睇左接近2 ...

me ...
我一直都冇找到甲到的中e...
我覺得如果中e 調得好,我係冇甘易傷風感冒 ..
啱啱搵到個中e ,都叫調得几好,睇左兩個半月,點知又傷風感冒...
(我上次又係見佢清我感冒几好)

別墅

bell18 發表於 18-10-15 10:51
me ...
我一直都冇找到甲到的中e...
我覺得如果中e 調得好,我係冇甘易傷風感冒 ..

我都係咁諗,但因為自己身子太弱小小野都會感冒,所以都唔知究竟係個醫生定係我自己問題
但已經試過好多個 好多連感冒都醫唔到

大宅

茄紅素 發表於 18-10-15 10:53
我都係咁諗,但因為自己身子太弱小小野都會感冒,所以都唔知究竟係個醫生定係我自己問題
但已經試過好多個 ...

唉呀,我都係甘諗...

我而家睇中E但吾敢望幫到我生仔先,
最簡單調理好身子吾好成日病!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

mwsiipb2 發表於 18-10-21 08:06
又係夾同吾夾嘅問題,
我同太太睇咗一個中醫,
用咗三個月時間就中咗。

可唔可以PM中醫比我?

大宅

bell18 發表於 18-10-15 10:56
唉呀,我都係甘諗...

我而家睇中E但吾敢望幫到我生仔先,

我之前睇中醫唔係for生b, 只係成日病,人哋一打個乞痴我即刻中招,加上我食極都唔吸收 (唔過90磅),就開始睇中醫。

人哋話中醫無咁快見效,所以用咗半年,但發覺唔對路,之後轉另一個,而家呢個好多人都睇for生b, 因為睇到醫師枱面有好多bb仔相,咁我果時唔係睇生b, 身體真係好咗,公司同事連住病咗5個,我先有少少唔舒服,而家食嘢係吸收咗,不過果時覺得太貴所以停咗成年無睇,嚟緊會再睇返係for生b

大宅

Dada^(00)^ 發表於 18-10-30 23:18
我之前睇中醫唔係for生b, 只係成日病,人哋一打個乞痴我即刻中招,加上我食極都唔吸收 (唔過90磅),就開 ...

可唔可以PM中醫比我?

複式洋房

回覆 aryan412 的帖子

我都成煲紅糖紅棗薑茶飲, 係咪可以暖宮同助孕?我有睇中醫調理但三個月都未有聲氣,中醫又唔係好講我咩情況,都唔知應唔應該繼續睇佢。你成功未呀?

大宅

畀面勳章

togepi 發表於 18-10-10 00:39
最初睇佢嗰時,佢話我同我老公都好少事,兩三個月就攪掂,到而家飲中藥都飲咗差不多半年喇!

第三個月嗰時 ...

如果你飲佢既藥對健康有好到既就繼續睇。
點樣為健康左,可以以下既指標:

第一: 正常的胃口 , 不會超量吃 , 也不會沒胃口 , 飲食津津有味 , 一日三餐有正常的飽與餓感 .

第二: 每天早上一起床第一件事就是上大號 , 如果沒有就要注意了 .

第三: 一天小便五到七次 , 夏天出汗多自然小便就少些 , 冬天出汗少自然尿就多些 , 小便顏色呈淡清黃色 .

首頁

尾頁

跳至