皮膚痕癢用什麼沐浴露好?

tamama2007
|
請問大家有冇推介? 謝謝!
tester5
|
tamama2007 發表於 18-10-10 06:38
沐浴後用baby oil塗抹全身,再用毛巾輕輕印乾身體,就不會痕癢。
叮妹
|
我近日5點幾背部癢醒訓吾番
bosch
|
係咪皮膚乾到痕??

施巴?

用片糖水沖涼?

唔好用咁熱既水沖涼.
callmebabe
|

乾得滯就用body lotion /cream, 沖涼幫助不大。一係轉用qv沖涼
mvshop8888
|
callmebabe 發表於 18-10-10 07:18
乾得滯就用body lotion /cream, 沖涼幫助不大。一係轉用qv沖涼

Q V超潤嗰隻真好但貴
lalalumlum
|

沖完涼,同毛巾輕輕力印乾d水,個身仲有少少水份,然後立即擦lotion, 等一陣再擦oil, eg, 杏仁油呀,葡萄柚油呀去cover個身體。
tsung
|
用QV,皮膚科醫生都介紹
lasan
|

我囡以前皮膚都容易痕癢,晚晚都要塗幾次lotion, 自從轉用手工梘沖涼後,情況好左好多,只係間唔時要塗吓。
我主要買低敏防敏手工梘,咩牌子都會用,所以唔洗再問我用邊隻好。

cytjulia
|
我用QV bath oil,平時就用藍色個隻,好乾或發濕疹時用紫色濕疹系列
happylife1210
|
我用Aveeno沖涼!用埋佢個body lotion !暫時都夠潤,冇痕

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
girlbear
|
QV
唔好煩我
|
QV, cetaphil 之類
Ste824
|
L'Ocittaxxx 乳木果沐浴露好用嗎?250ml 大概可用多久?它的Shxx butter 夠潤和止痕嗎(有濕疹)?
win_bb
|
現家我地轉用咗DOVE, 都OK...
|
冬天我家就轉用qv,之前仔仔出濕疹,醫生介紹,昨日先係藥房買平少少$199,用左無出濕疹了。
smile828
|
414928 發表於 18-10-10 23:08
冬天我家就轉用qv,之前仔仔出濕疹,醫生介紹,昨日先係藥房買平少少$199,用左無出濕疹了。 ...

成2百元一支,都幾貴禾

|
smile828 發表於 18-10-10 23:10
成2百元一支,都幾貴禾

睇小次醫生都係到啦,無計一到冬天用普通的沖涼液佢就起,係睇左幾次醫生,醫生建議左幾次我先肯買,結果用左就唔出,睇一次醫生都唔止200元,所以每年冬天都用佢。
|

亞細以前一轉天氣就成身一粒粒同痕,用過好多大牌子(chixx, Sebxx, Qx, Qilaxxx),用埋baby oil、椰子油唔得。有年臨轉天氣前去惠康平平地$3x沖涼,估唔到冇再出粒粒又冇痕

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
minniemouse
|
以前阿女C佬都成日話痕,自從用我自己整嘅手工皂,就再無話痕。