懷孕期間生智慧齒

Icelychee
|
有冇媽媽bingo 咗之後冇耐出智慧齒呀? 我成日痛醒又食唔到嘢,牙醫又話唔剝得住
有冇人有經驗喺孕期期間剝咗佢?
我要做媽媽
|
咁你可以睇多個牙醫,如果都係唔得既話,唯有搵醫生開止痛藥
pycc8899
|
我隻大牙都係咁, 蛀左, 勁痛, 而家醫生只係幫我止痛咋...醫生都話唔剝得....問過另一個醫生都話唔剝得, 除非真係痛到頂唔順先再約返去剝.....
cavy0511
|
Icelychee 發表於 18-10-10 08:49
有冇媽媽bingo 咗之後冇耐出智慧齒呀? 我成日痛醒又食唔到嘢,牙醫又話唔剝得住
有冇人有經驗喺孕期期間剝 ...

牙醫基本上無一個會做, 因為有一定風險, 洗牙都有何況剝智慧齒
Icelychee
|
pycc8899 發表於 18-10-10 12:47
我隻大牙都係咁, 蛀左, 勁痛, 而家醫生只係幫我止痛咋...醫生都話唔剝得....問過另一個醫生都話唔剝得, 除 ...

同病相憐,你忍咗幾多個月呀?
pycc8899
|
回覆 Icelychee 的帖子

我岩岩10月1 號去睇左牙醫, 前一晚開始痛, 其實佢補完係無咁痛, 不過都仲會痛....
haha748494
|
睇牙醫先,可能唔可以剝。含小小鹽水。
JD930
|

妳可以問問廖廣承醫生,我孕期都有搵過佢幾次整牙
Icelychee
|
JD930 發表於 18-10-14 20:51
妳可以問問廖廣承醫生,我孕期都有搵過佢幾次整牙

thanks!!
JD930    發表於 18-10-15 08:39
cookingbaby
|
聽人講話懷孕期間係唔可以剝智慧牙嘅。
Joeylover
|
我以前睇牙醫,佢講明唔會幫懷孕媽媽剝牙。你唯有睇醫生消炎。
GCHK
|
可能多數牙醫都唔做,用鹽水long下口
pigpiglamlam
|
剝牙要麻醉,應該都唔得,問下醫生可唔可以食止痛藥頂到生完先搞
fighting13
|

剝智慧齒前要照X-Ray架