想買雪櫃呀⋯⋯hitachi 好還是Mitsubishi 好?

tell-me-y
|
一路都用開日本製的雪櫃
依家坐底價錢都過萬
其實雪櫃用得最多的人係工人姐姐
想想下不如買個東南亞製的幾千蚊機算數

牌子和製造產地選擇的掙扎中

jasmineoj
|
雪櫃入面啲嘢係你食... 我唔覺得用得最多係姐姐
andyman
|
tell-me-y 發表於 18-10-10 10:20
一路都用開日本製的雪櫃
依家坐底價錢都過萬

我用緊三菱, 覺得幾好唔錯, 夠凍, 而且夠大, 用緊是300升, 冰格在下方,好大可以放好多野.
jellomama
|
回覆 tell-me-y 的帖子

一定係 H 牌。
話時話,啲仲熱嘅嘢要攤凍咗至好放入雪柜,咁雪柜就冇咁易壞。
咩都唔識
|
家人用緊三星話好,
我都剛買左個, 總容量330升, 好鬼大
一級能源, $4000有找, 我覺得好抵玩
wantaima
|
一定係H x2
oceandeepsea
|
三菱泰國做,平價三門殺晒,最細不銹鋼面,都係$4200,抵用,仲有野送,調味架
cestlav
|
Hitachi
cuccw
|
我覺得兩個牌子都ok, 最緊要買有變頻
Poyau
|
相同呎吋 三0內籠應該大過昱 見使啲
tell-me-y
|
andyman 發表於 18-10-10 10:30
我用緊三菱, 覺得幾好唔錯, 夠凍, 而且夠大, 用緊是300升, 冰格在下方,好大可以放好多野.
...

請問你用的是什麼型號?
Ksy229
|
2個牌子都用過...... 覺得三0好d ........ 凍d ........h 整過幾次...... 可能唔好彩
andyman
|
tell-me-y 發表於 18-10-10 12:12
請問你用的是什麼型號?
好像是停產了, 但有店舖仲賣緊, 但係當然買番新款好呀。

http://universal88.com/product2.php?id=3631

蘑菇
|
咩都唔識 發表於 18-10-10 10:35
家人用緊三星話好,
我都剛買左個, 總容量330升, 好鬼大
一級能源, $4000有找, 我覺得好抵玩 ...

我都用緊286升,冰格在下面,有三格柜桶。
gm147
|
點解過萬?樓主用幾門?我日立三門新形號(前年買果陣) 38 吋都係六千幾
Reminder
|
一路都用開日本製的雪櫃
依家坐底價錢都過萬

一定唔買三叔
Teletrend
|
一路都用開日本製的雪櫃
依家坐底價錢都過萬

Panasonic
Charitymami
|
tell-me-y 發表於 18-10-9 21:20
一路都用開日本製的雪櫃
依家坐底價錢都過萬
Mitsubishi

hitachi 有款窄身三門雪柜係越南制追, 品質麻麻地
tell-me-y
|
gm147 發表於 18-10-10 12:25
點解過萬?樓主用幾門?我日立三門新形號(前年買果陣) 38 吋都係六千幾

日本製就好多都過萬架喇。。。
叮妹
|
我同老帽都用惠而浦好快吾夠凍