自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

vanchoibb 發表於 18-11-22 11:03
請問是否網上預約?這幾天上網book都沒有位,你幾點book?謝謝

我係上網預約咖,我兩次都係揀下午一點至兩點

侯爵府

vanchoibb 發表於 18-11-22 11:03
請問是否網上預約?這幾天上網book都沒有位,你幾點book?謝謝

係啦,我之前睇成日都有期,但想遲d d先換,呢幾日就約唔到

男爵府

我上網book, 個日去換都見有兩個係walk in換電的

男爵府

Janicefin 發表於 18-11-22 21:06
Shop 有冇逼你upgrade iOS?

無呀,我都未upgrade IOS 12

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Janicefin 發表於 18-11-22 21:06
Shop 有冇逼你upgrade iOS?

會問點解唔update iOS,我話我唔鍾意,佢迫唔到我更新,我同我女都係用緊舊version

子爵府

stkyo 發表於 18-11-23 01:43
會問點解唔update iOS,我話我唔鍾意,佢迫唔到我更新,我同我女都係用緊舊version
...
咁都好d.
有傳聞話逼人update iOS 先肯換電。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Janicefin 發表於 18-11-23 17:12
咁都好d.
有傳聞話逼人update iOS 先肯換電。

因為會有機會幫你check下舊電嘅老化情況,要新iOS version 先做到,我話唔駛check,直接換電

男爵府

stkyo 發表於 18-11-23 17:51
因為會有機會幫你check下舊電嘅老化情況,要新iOS version 先做到,我話唔駛check,直接換電
...

請問d app仲係度嗎?

象牙宮

kenix_kwok 發表於 18-11-23 17:54
請問d app仲係度嗎?

係,不過最好都係back up咗先

男爵府

stkyo 發表於 18-11-23 18:15
係,不過最好都係back up咗先

知道 我要買點數咭 因為冇信用卡

侯爵府

2023年兔年勳章

網上預約睇左10日都冇早上時間!
如果開門即去Walk-in, 會否都成功換到電呢?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

子爵府

SUSANNA713 發表於 18-10-10 13:25
可以網上預約時間。大約兩個鐘就有得拎番。

請問網上預約是否上番apple網

大宅

lo913 發表於 18-11-27 12:30
請問網上預約是否上番apple網

係.用app預約都得

子爵府

SUSANNA713 發表於 18-11-27 12:33
係.用app預約都得

謝謝,上網睇下

大宅

溫馨提示, 有心換電真係要而家好捕定預約時間, 因為真係好FULL...

我以前約期係大把時間揀, 上星期當想約期換電時, 係全線包括澳門店都無, 成星期無一個SLOT, 結果係要日日上去捕, REFRESH, 拍得住買演唱會飛咁. 我仲以為我APPLE ID有問題, 點解一個SLOT都無, 打落舖問, 佢話因為真係近年尾, 個個趕OFFER完之前換, 所以預約真係好緊張, 佢有SELL我去佢地OFFICIAL維修中心換, 價錢一樣 (佢地APP同網都有幾個XX維修中心在觀塘, 旺角) 但我唔想, 我想去番APPLE SHOP, 結果日捕夜捕都約到. 因為佢係不定期咁有人NO SHOW放番D期出來.

跟住我提我同事好早D約, 佢尋日即日搵執到死雞LUNCH落左CWB SHOP, 但都成3個鐘先通知佢有得攞. (同埋我同事本身之前怕慢所以一路仲係IOS 10.X, 佢去到SHOP都係會幫佢UPDATE哂IOS先換)

可能呢排真係D人湧去換, 所以各位有心換唔好等到最後一刻了.

大宅

補充一句, 之前我一路預約唔到, 打去舖問有無得WALK IN, 佢地講到要每日開舖前10:00去排 (果次我問又一城舖, 其他就唔知係咪同樣做法) 仲話都有QUOTA會截 (因原先我想下午踩去又一城WALK IN, 佢叫我唔好博) 因為WALK IN果班係要睇當日有人NO SHOW攝到比你, 咁變左你去到又唔知幾點先通知你到你整. 預約左就萬無一失, 去到一定幫你整, 只係睇幾耐先拎番部機.

禁止訪問

男爵府

X'mas2002 發表於 18-11-27 13:02
溫馨提示, 有心換電真係要而家好捕定預約時間, 因為真係好FULL...

我以前約期係大把時間揀, 上 ...

我約左星期六 請問由去到放底部機要幾耐時間?咁仰咪自己update 左先 唔好去到又浪費時間?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 kenix_kwok 的帖子

由等到檢查....收走部機我坐左10~15分鐘...
整就2小時拎得.
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

啱啱尋日換咗,先係網上預約,然後back up部機,之後去門巿有職員幫我test部機,ok之後就擺低,個零鐘就攞得,好方便
尋晚開始用,好似新機一樣,啲電好襟用

首頁
12345...6

尾頁

跳至