大家會唔會keep?

crazymomama
|
信用咭,銀行,水費,電費,管理費,按揭單?
如果keep會keep幾耐?
我從來無掉過,keep左幾年,屋企已經無位,好想掉,又唔知幾時開始掉好……
bmuimami
|
我keep 2年
Fatjelly
|
其實你諗下幾時試過要揾返之前張單?
fanlee
|
crazymomama 發表於 18-10-10 11:36
我從來無掉過,keep左幾年,屋企已經無 ...

我keep一年就碎
crystal媽咪
|
fanlee 發表於 18-10-10 15:00
我keep一年就碎

Me too
minimickey
|
我只會keep最新既幾期,其他積積埋埋好浪費位
yurijm
|
一收到就scan入電腦
Scan完後keep一年正本
一年後就清正本
Honmani
|
crazymomama 發表於 18-10-10 11:36
如果 keep 會 keep幾耐?我從來無掉過,keep 左幾年,屋企已經無 ...
用 Scanner 存入 USB 就可了.

但我也只 Keep 24個月就算.

hagupit
|
keep 最近1年
crazymomama
|
Honmani 發表於 18-10-10 15:12
用 Scanner 存入 USB 就可了.

good idea喎
smile888
|
我從來無掉過,keep左幾年,屋企已經無 ...

我都想問呢個問題 尤其係保險嗰d.
Rubik
|

我收到今個月就掉上個月,糧單就keep三個月

因為水電煤差餉稅單上網攞得返,管理費就叫管理處出證明比我,唯獨糧單就真係得一張冇底
MM2H
|
入文件夾keep 2~3年
blackberry
|
keep 最近幾個月,其實好多都已轉電子月結。
mocha20150323
|
無keep
happylife1210
|
每個月都收到嘅單就keep 半年,每季交果啲就keep一年!但稅單會keep 幾年!
maymay220hk
|
keep幾個月
sunnygirl
|
我都想問呢個問題好耐,我之前試過keep 1、2 年,但之後發覺好阻地方,之後要一次過丟咁多又好麻煩,所以家陣keep 3-6個月就算
mmya
|
keep 1 year
canies
|
全部都掉
除供樓單可能會keep一年半載