手持NZD來傾傾

crosseva
|
5.5時發瘟入左8萬NZD定期收息
而家係禁蒸發執到5.08

大神可否比下意見..唔知仲會唔會跌落去
philofung
|
你5.5 買咪算平
我早幾年6.1 入左貨
然後1 直坐
crosseva
|
philofung 發表於 18-10-10 15:14
你5.5 買咪算平
我早幾年6.1 入左貨
然後1 直坐

主婦本錢不多,唉 好驚~望矩短期內升返點
你有定期嗎? 都唔知定住等定點
Chrisoni
|
回覆 philofung 的帖子

同路人報到...

Lamlamfong
|
nzd有幾多厘息呀?心思思想入。依家d人仔又死哂
kentseky
|
而家五元上下,都無乜好驚啦,至於升定跌,都係個句,無人知!

如果未買,就暫時觀察吓,呢段時期七國咁亂,乜都唔做,放假旅行算數!
lojo11
|
我都有,唯有做定期
crosseva
|
lojo11 發表於 18-10-11 11:20
我都有,唯有做定期

做幾耐,而家暫時一個月一個月做。
息仲小過港幣 一個月1.47 三個 1.7
lojo11
|
crosseva 發表於 18-10-11 12:34

我做結構性存款三個月,利息會多少少。
crosseva
|
lojo11 發表於 18-10-11 13:30
我做結構性存款三個月,利息會多少少。

係味要掛鉤另一種貨幣架?
可否分享下
lojo11
|
crosseva 發表於 18-10-11 13:31
係味要掛鉤另一種貨幣架?
可否分享下

唔洗,三個月後先知實際利息(開頭只係比個range),到時連息比返你
crosseva
|
lojo11 發表於 18-10-11 13:33
唔洗,三個月後先知實際利息(開頭只係比個range),到時連息比返你

但一定保本?
lojo11
|
crosseva 發表於 18-10-11 13:34
但一定保本?

係!你可以去銀行問下,我認識唔多,只知風險唔高。
crosseva
|
crosseva 發表於 18-10-11 13:34
但一定保本?

我諗我知是邊一種了 基本是保本 再搏一搏可唔可以拎到最高rate
JoseHui
|
crosseva 發表於 18-10-11 12:34
請問你邊間銀行? 有1.7 大新只是1.25.

crosseva
|
JoseHui 發表於 18-10-11 13:54
請問你邊間銀行? 有1.7 大新只是1.25.

你指3個月嗎?
用CITI GOLD
JoseHui
|
crosseva 發表於 18-10-11 13:55
你指3個月嗎?
用CITI GOLD
有無要最小要做幾多限制. Thanks

crosseva
|
JoseHui 發表於 18-10-11 13:58
有無要最小要做幾多限制. Thanks

那就唔清楚
你睇下https://www.aabest.com/timedeposit/General/HKD/300000/3?sortby=2&orderby=1