0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

想請問大家
初生BB係咪可以用hip seat ga?用橫抱嗰隻就OK?
使唔使未出世要買定BB車,可以等佢等到咁上下先買?

複式洋房

katyng1984 發表於 18-10-10 17:24
想請問大家
初生BB係咪可以用hip seat ga?用橫抱嗰隻就OK?
使唔使未出世要買定BB車,可以等佢等到咁上下先 ...

初生BB 醫院姑娘話手抱好d,唔好用 “咩帶”; bb車都唔好啦,怕震親佢地個頭同腦仔。

男爵府

想請問大家

頭1~2個月我會手抱b出街 之前用初生岩用直身孭背, 好多大牌子嘅hip seat孭帶都有出初生岩用既墊放係孭帶入面for 初生b用
我覺得產前產後買都冇所謂,最緊要你試過架bb車單手開合操作容易

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 kissapplegirl 的帖子

Agree,幾時買都OK,但就初生BB,我都系抱,好少出街。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

初生bb我自己都覺得自己抱比較好,因為真係太軟喇

大宅

想請問大家

同事教用初生用4合1橫瞓個種,兩胎都用左頭個幾月(個半月左右就唔夠長會用車仔出去)
BB車我同事一早幫我睇埋,所以未出世就買定,個半月之後就用得。

複式洋房

我半個月就開始用BB車了,不過唔可以直接放落去,我買左個軟包把BB包實再放,軟包下再放BB車的軟墊,非常安全舒服,BB訓上去仲好訓過BB床

民房

kelanlan 發表於 18-10-15 13:16
我半個月就開始用BB車了,不過唔可以直接放落去,我買左個軟包把BB包實再放,軟包下再放BB車的軟墊,非常安全舒 ...

有冇牌子同型號啊
我完全唔知點入手

複式洋房

回覆 MonicaMok 的帖子

座包是I angel 叫LOVE PAD,BB車是COMBI,買了3800,很輕便,但是摺完仍然很大,輪子不夠大,推車時上D石級仔會有問題,如果唔需要輕便的,健議買同款的豪華版,會比較堅固和好推

民房

kelanlan 發表於 18-10-15 16:24
回覆 MonicaMok 的帖子

座包是I angel 叫LOVE PAD,BB車是COMBI,買了3800,很輕便,但是摺完仍然很大,輪子不 ...

多謝你 (emoji)

珍珠宮

幾時買都得!不過初生bb好少出街,出親我都係手抱

首頁

尾頁

跳至