新施政報告最喜歡…

mln
|
我最喜歡產假增加到14週, 雖然比不上大陸半年有多, 都係少嘅, 但已是進步了!好過無。

大家又喜歡, 支持邊項呢?
she007
|
冇乜特別,如果要揀一樣就電子煙,其實最好立法唔俾吸煙我更受惠
馬爾太
|
最喜歡就係林鄭快啲落台!!
蛋皇哥0127    發表於 18-10-11 10:50
馬爾太
|
she007 發表於 18-10-10 19:22
冇乜特別,如果要揀一樣就電子煙,其實最好立法唔俾吸煙我更受惠

因為電子煙冇煙草稅收,咪要禁囉!幫煙仔何幫到出晒面啦!
玫瑰花茶
|
馬爾太 發表於 18-10-10 19:24

mlcbb
|

煙仔同電子煙害人,但煙仔已經好多年,要改變難。電子煙現時無規管,要禁就易。唔通因為煙仔難禁,所以電子煙都唔禁?

馬爾太
|
mlcbb 發表於 18-10-10 19:34
煙仔同電子煙害人,但煙仔已經好多年,要改變難。電子煙現時無規管,要禁就易。唔通因為煙仔難禁,所以電 ...

點解唔趁呢個機會一齊禁?你都玩到室內禁煙啦,行多一少步啫,都唔得?
馬爾太
|

仲有財政預算案嗰$4,000,死心啦!行政費都唔止$4000一個!當年著片叔人人$6000,多又多過你快又快過你!
總之,林鄭係唔會將錢回饋俾香港市民,送晒俾商家呀爺就乜都得架啦!
purplerain
|
電子煙禁得好
無話可說
|
無咩滿意,起樓都ok既
Catcatlove
|

又唔好咁陰謀論,禁得一樣起碼都行前一大步
tictactoe
|
明日大嶼, 免巴士隧道費
馬爾太
|
Catcatlove 發表於 18-10-10 21:06
又唔好咁陰謀論,禁得一樣起碼都行前一大步

禁新不禁舊?唔知另外嗰一小步係香港破產後行唔行到呢?
ddkaka
|
馬爾太 發表於 18-10-10 19:23
最喜歡就係林鄭快啲落台!!

咁最喜歡邊個上台呢?
馬爾太
|
tictactoe 發表於 18-10-10 21:07
明日大嶼, 免巴士隧道費

係明日大"罪"(“嶼”本讀“罪”)

免巴士隧道費,但過海巴士會減價嗎?錢落誰人袋??

百姓嗰$4000呢????
snowshine1357
|

我都係咁諗,講健康點解唔禁埋煙?淨係電子煙先有害,真煙就無害?
豬仔嘜
|
都唔知點解要禁電子煙
明明比明火煙少左臭味
而家好丫!食電子煙嘅人食返明火煙,香港又可以再臭D
洋洋
|

馬爾太
|
ddkaka 發表於 18-10-10 21:10
咁最喜歡邊個上台呢?

不如搵劉華啦!扯線公仔一個誰做都得,但要做到有腦面面俱圓仲要識平衡中港利益關係嘅,應該要搵個中間派。
但問題係呀爺要狗唔要人。
howmuch
|
電子煙, 傳統煙, 係都要拉埋一齊講,.....,

老實講, 電子煙係咪唔應該禁??