死跟定唔跟 (中學活動)

miriam
|
學校無出過通告邀請家長出席 swimming gala 或 sport day, 假如你地仔女今年 S.1, 會唔會跟埋去呢?
good_pig
|
miriam 發表於 18-10-10 19:11
學校無出過通告邀請家長出席 swimming gala 或 sport day, 假如你地仔女今年 S.1, 會唔會跟埋去呢?
...

中一唔駛啦,以前中一都自己去架啦
happybebebe
|
...

唔會,無出通告叫家長去就即係唔好去
991129    發表於 18-10-11 08:50
Charlotte_mom
|
睇佢想唔想,唔想就識做啦
happybebebe
|
而且咁多人,不請自來,校方識別唔到邊啲係家長定係外人
靚靚C9
|
中學啦,仲跟咩呀!
hiragana
|
中學有家長跟, 我係細路會覺得好樣衰。。。。。
maggkiki
|
唔會跟啦,冇通告可能跟本冇預家長参加。
hhz
|
唔跟。
jt824
|
中學喇,除非仔女想我去,否則我吾會去
sjnl43
|
...

要學放手, 又唔係出門, 又唔係過夜, 又唔係夜放, 又有老師又領袖生,香港治安又唔係咁差

跟黎做咩, 學校無安排,唯獨你出席, 佢會比同學瘀死
miriam
|
各位都好明事理, 但當真出現左呢個奇境
小可愛11
|
good_pig 發表於 18-10-10 19:14
中一唔駛啦,以前中一都自己去架啦

X 2
最多係約埋同學仔食完早餐先施施然入場。
kitkit218
|
唔跟
babyhoi
|
如果學校冇邀請都仲要死跟,
就非常怪獸啦
tansyneko
|
no,跟嚟做咩?
sjnl43
|
hiragana 發表於 18-10-10 19:21
中學有家長跟, 我係細路會覺得好樣衰。。。。。

直情啦, 我係武則天啊媽, 當年都做過好多野去破壞關係, 破壞感情

理得你鐘唔鐘意, 老娘就係要管吹呀
路人甲22
|
of course not
sjnl43
|
tansyneko 發表於 18-10-10 19:24
no,跟嚟做咩?

純為搏返面咁都要問!
CACACAROL
|

無通知即唔預有家長