純呻!俾人偷信唔開心!

丁丁當當
|
岩岩開信箱,成封信撕開左,得返張紙,入面原本既小禮物冇左。同實Q講,佢話其他住客都會有呢個情況,郵差派錯,住客冇睇清楚就拆,但一般會原件放返原來信封,話好少好似我咁連入面d野都拎埋。叫睇CCTV又話冇,只叫我投訴郵差!呻完!
茜口口
|
咩野小禮物呀?
丁丁當當
|
茜口口 發表於 18-10-10 21:34
咩野小禮物呀?

遮袋
crystal媽咪
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 21:24
岩岩開信箱,成封信撕開左,得返張紙,入面原本既小禮物冇左。同實Q講,佢話其他住客都會有呢個情況,郵差 ...

JD930    發表於 18-10-11 14:07
Poyau
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 21:35
遮袋

遮袋都貪 不過好過連封信都無埋
JD930    發表於 18-10-11 14:07
丁丁當當
|
Poyau 發表於 18-10-10 21:41
遮袋都貪 不過好過連封信都無埋

係囉!起碼知道係寄出左,只係我唔好彩
sillything
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 21:44

如果管理員講郵差經常派錯信,咁我會同郵局講呢個問題,叫佢地提醒郵差小心d
christinefh
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 21:24
岩岩開信箱,成封信撕開左,得返張紙,入面原本既小禮物冇左。同實Q講,佢話其他住客都會有呢個情況,郵差 ...

叫管理處出告示話有人偷信! 每户信箱派一封
丁丁當當
|
christinefh 發表於 18-10-10 21:54
叫管理處出告示話有人偷信! 每户信箱派一封

我唔覺得我會叫得郁喎!哈哈!
丁丁當當
|
sillything 發表於 18-10-10 21:50
如果管理員講郵差經常派錯信,咁我會同郵局講呢個問題,叫佢地提醒郵差小心d
...

係咪經常就唔肯定,只係話其他住客都有呢個情況,而我就第一次發生
christinefh
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 22:00
我唔覺得我會叫得郁喎!哈哈!

如果內有信用咭被偷而你又吾知……
Poyau
|
丁丁當當 發表於 18-10-10 21:44

希望唔會再發生
JD930    發表於 18-10-11 14:08
丁丁當當
|
christinefh 發表於 18-10-10 22:05
如果內有信用咭被偷而你又吾知……

係可以好嚴重既,但我個case就算係小事囉!
都唔開心架,但又做唔到d咩。。。