論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

1010k 發表於 18-10-11 21:12
我都係見到真人才知道,

因為cv 相睇唔出是假牙,D牙仲好齊添.

綜合嚟睇 可能有幻覺 小心為上

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 18-10-12 00:13
多謝 Lily

唔好客氣, 最緊要唔好嚇親。 嚇一嚇好驚架。 我無比鬼嚇過, 但比蜘蛛, 蜈蚣嚇過。 心跳, 手軟腳軟。 好辛苦。

男爵府

Poyau 發表於 18-10-12 00:54
綜合嚟睇 可能有幻覺 小心為上

幻覺!我竟然冇諗過、多謝提醒

男爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-12 01:01
唔好客氣, 最緊要唔好嚇親。 嚇一嚇好驚架。 我無比鬼嚇過, 但比蜘蛛, 蜈蚣嚇過。 心跳, 手軟腳軟。 ...

係呀,當日姐姐同我講 隻鬼入左我房,

我真係超驚,好彩上來請教一下你們.

而家淨係我呢個 post ,
已經有 5個僱主的姐姐話 在家見鬼

真係唔明點解佢地咁衰,鈡意嚇人!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

1010k 發表於 18-10-12 08:11
係呀,當日姐姐同我講 隻鬼入左我房,

我真係超驚,好彩上來請教一下你們.

我覺得佢地嚇吓你等你驚, 佢地就開心。 特登架。
可能想cover自己做野差。
又或者想揾過份。
又或者真係神經。
又或者偷咗野賴鬼偷。

咁衰, 問佢, 我地中國好多種鬼架, 有無頭, 攝青, 報仇, 比人害死唔眼閉。 你要睇清楚點樣。

如If you saw 2 men, 1 black, 1 white dress, white wear a tall hat, they were not ghost, they were Mr. Black and Mr. White Hell Messenger, bring the sinful people to hell, but if you not doing bad things, you will be rich, cos the hat write see me, will get rich.

呢D鬼topic, 我覆過幾次啦。 因自己比佢嚇過, 好彩嚇我唔到。

我件6日仙, 第一晚到就話我屋企有鬼。 早佢嘅抖啦。 做野又唔掂, 6日炒咗。

話時話, 見到鬼個D通常唔掂工人。 掂工人唔見鬼架。

寶石宮

2023年兔年勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-12 10:21
我覺得佢地嚇吓你等你驚, 佢地就開心。 特登架。
可能想cover自己做野差。
又或者想揾過份。

嚇返佢"bring the sinful people to hell"

寶石宮

2023年兔年勳章

1010k 發表於 18-10-12 08:07
幻覺!我竟然冇諗過、多謝提醒

聽你描述行為脱牙尖叫... 所以諗可能幻覺

象牙宮

Poyau 發表於 18-10-12 11:13
嚇返佢"bring the sinful people to hell"

真係衰格。 若真係嚇親, 若有心臟病, 呢D人真係, really need Mr. Black Mr. White bring her to hell.

象牙宮

仲有呀, Mr.cow,Mr. Horse,together with Mr.Black and White. Take you to Hell.

寶石宮

2023年兔年勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-12 12:11
真係衰格。 若真係嚇親, 若有心臟病, 呢D人真係, really need Mr. Black Mr. White bring her to hel ...

疑心生暗鬼 驚鬼拍後尾枕

象牙宮

Poyau 發表於 18-10-12 12:24
疑心生暗鬼 驚鬼拍後尾枕

乜野鬼都係假, 想揾番鬼佬, 可做斷次計。 part time, 或老婆。 過我以前做酒店, 通通斷次計。 Sunday 放工, 3:30pm, 腳踏入遮打花園, 見鬼佬睇啱。 向個bun 單眼, 個bun起身跟人走。 我仲未行落mtr.

印唔識英文, 番鬼唔吼。

子爵府

俾著我,我會同工人講,叫佢做嘢要老實,如果打爛嘢或者偷嘢之後賴隻鬼做,隻鬼會番黎搵佢,因為鬼最憎俾人屈!

寶石宮

2023年兔年勳章

lily-of-valley 發表於 18-10-12 12:31
乜野鬼都係假, 想揾番鬼佬, 可做斷次計。 part time, 或老婆。 過我以前做酒店, 通通斷次計。 Sund ...

如果請着個咁 真係撞鬼

珍珠宮

同佢講係家鬼,保護屋企人的,如果有人立心不良影響屋企人,家鬼就會現身教訓佢架,問下工人係咪成人見到?

侯爵府

1010k 發表於 18-10-11 19:48
佢做野都一般,

但個人非常情緒化

揾另一個新人啦

侯爵府

細姐姐 發表於 18-10-11 09:05
你家有裝香拜神,就叫工人飲d 香爐灰水,你話飲咗就見唔到㗎喇!

侯爵府

lily-of-valley 發表於 18-10-11 09:42
唔好客氣。
仲有, 若回教, 回教無鬼呢樣野, 回教人死咗, 拿拿聲揾長老唸可蘭經, 清潔身體, 用白布包 ...

什麼是嚇驚

象牙宮

princesscupcake 發表於 18-10-13 22:53
什麼是嚇驚

比野嚇親, 個心好驚。 卜卜跳得好快。

洋房

如果我屋企姐姐咁講我會驚

洋房

1010k 發表於 18-10-10 22:23
其實菲姐已經做左一年,話 見到我間屋有鬼(係呀,佢已經提住成年)

我之前都「I see ] 就算

姐姐有無信仰例如天主教?有的話,叫佢祈禱。

首頁

尾頁

跳至