大陸老闆

ChingMan1002
|
我老闆是內地派落黎的,對我頗不錯,但高高在上不知民間疾苦,不斷加野比我條team做,想問下大陸人係米都係唔識体諒人。
EvaHui520
|
ChingMan1002 發表於 18-10-11 00:23
我老闆是內地派落黎的,對我頗不錯,但高高在上不知民間疾苦,不斷加野比我條team做,想問下大陸人係米都係 ...

唔關人種事,關人品事
crystal媽咪
|
ChingMan1002 發表於 18-10-11 00:23
我老闆是內地派落黎的,對我頗不錯,但高高在上不知民間疾苦,不斷加野比我條team做,想問下大陸人係米都係 ...

係人嘅問題。咁你打算點?? 會否辭職??
Onlok
|

我新老細係正宗香港人,每日諗到新嘢叫我哋去做,未計本來做緊果啲!成日話我哋唔掂,所以再俾多啲嘢我哋做,去train up同 brain storm 大家,等大家有進步。最好個個同佢一樣,除了工作還時工作。
八婆仔@
|

我老闆係正宗香港人,一樣好似你老闆禁
屠龍女皇
|

我跟過幾個大6老細,其實佢地都唔太理公司野,但諗到就會叫人做,無諗過可唔可行,但同佢傾係有數講.
其實大6老細唔係咁差,可能佢唔清楚香港公司個情況,你同佢講下佢先會明.
大力大力
|
是個人問題,大陸老板多數好過台灣,新加坡,印度........老板~
good_pig
|
EvaHui520 發表於 18-10-11 00:27
唔關人種事,關人品事

咪是,而家多左老闆二代負責,未打過工...唔明打工心態
|
屠龍女皇 發表於 18-10-11 06:08
我跟過幾個大6老細,其實佢地都唔太理公司野,但諗到就會叫人做,無諗過可唔可行,但同佢傾係有數講.
其實 ...

我有同佢講過好幾次我team有幾忙,但可能佢厭我煩成日reject. 佢後來話總之我條team要交個人出來,真係火都黎
|
ChingMan1002 發表於 18-10-11 08:09
我有同佢講過好幾次我team有幾忙,但可能佢厭我煩成日reject. 佢後來話總之我條team要交個人出來,真係火 ...

其實我條team轉左過來跟佢只半年,佢大概知我們做緊乜但operation上佢完全唔知,同佢講只對牛彈琴,同埋可能我同事只做到七點幾便走他覺得不是太忙。而家佢話攪我升,我都唔知升唔升好,如果升左走就好唔好意思。
JoanC
|

咩叫體諒?佢有10個新 project 都係要搵人做㗎啦!點體諒呢?個個話辛苦唔接,咁誰體諒佢?佢都要向上面交功課㗎!

俾多啲你,你搞得掂咪順理成章升你。咩都付出,好難升你喎!