俾個地方我呼吸啊!(巴士上)

YEOMORGAN
|
隔離個阿叔一坐我旁邊嗰陣氣味攻到我。。。唔知係藥油味定身體的味了。好俗好俗。我直頭唔想呼吸。仲要俾我見到他頭上少少皮屑。

長途車來

hokabb
|

lovebbb
|
試過不少,最近一次係後生女,但超濃烈香茅油味,焗到我呼吸困難
MeBeHe
|
我都試過隔離個阿叔 不停放蚊打喊路
個口唔知一陣煙味定酒味 係咁噴出黎
我聞到想嘔
crystal媽咪
|
YEOMORGAN 發表於 18-10-11 07:50
隔離個阿叔一坐我旁邊嗰陣氣味攻到我。。。唔知係藥油味定身體的味了。好俗好俗。我直頭唔想呼吸。 ...

tsung
|

kitkit218
|

pixelskin
|
依家d人多食大陸煙,d阿叔阿伯淨係呼吸都有個陣千年煙臭味
shun282
|
YEOMORGAN 發表於 18-10-11 07:50
隔離個阿叔一坐我旁邊嗰陣氣味攻到我。。。唔知係藥油味定身體的味了。好俗好俗。我直頭唔想呼吸。 ...
戥你慘,唯有等下有人落車即轉位

我試過一次坐坐下有個3、40歲女士上車,佢坐我前排,無幾耐我聞到陣臭味,我望下位女士,個頭油立立,仲有頭皮,我即坐後幾排

YEOMORGAN
|
shun282 發表於 18-10-11 08:38
戥你慘,唯有等下有人落車即轉位

我試過一次坐坐下有個3、40歲女士上車,佢坐我前排,無幾耐我 ...

他上時已經係最後上車站,無位了
YEOMORGAN
|
pixelskin 發表於 18-10-11 08:20

我現在直頭覺得頭髮都有味! 他不是煙味。但就係好大味。
心日天
|
pixelskin 發表於 18-10-11 08:20

我都係最怕呢陣好似吸左好多年煙,連肉浸出來既煙味
Ho_BB
|
detox6066
|
心日天 發表於 18-10-11 09:33
我都係最怕呢陣好似吸左好多年煙,連肉浸出來既煙味

Me2, 超臭!同埋好憎有陣啤酒除既酒鬼坐隔離
siuying705
|
隨身帶住少少香水/香膏,唔對路就搽喺人中位,可以頂得一陣
小華子
|
坐入面?以後坐車坐出面,起碼有得抖下氣。
celiagrace
|
有冇口罩係身呀? 帶個口罩啦

試過一次坐隔離個女仔D香水味勁濃, 聞到我頭暈, 之後我帶返個口罩隔左少少先好D
wahhwahh
|
坐巴士間中有煙味/口臭/香水/放臭蛋等 ,試過頂唔住,情願落下層企
禁止發言
|
前兩日 上車前面個位青年勁臭 臭到我用手蓋住都聞到 我即拎香味嘅消毒搓手液搽 之後佢上左上層一段時間先無味

點知!有個勁大煙味嘅阿叔坐我隔離 我即走 上返上層 好在上左去無聞到青年啲味

但落車又同個青年同一站 真係差小小暈低
waiwaiii
|
我都試過坐車,左邊狐味右邊臭汗味,之後就隨身帶定噴左香水嘅手巾仔,一有臭味就拎出黎掩鼻