懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇番舊post話法國唔支援餵人奶,又限左11點前入去餵最後一餐?有冇媽媽o係法國醫院生完可以堅持餵全人奶呢?我想了解多d呀、因為我唔想補奶粉

別墅

你順產定開刀?
你肯定自己生完即刻上到奶又夠佢食?
佢唔夠食大喊你見到佢喊到喪屍咁你唔心痛肉赤?
你要佢捱餓都一定唔俾奶粉佢食?

我啱啱法國生完,我覺得啲姑娘都好支持餵母乳,會教你點餵,有唔識只要你肯問佢地都好樂意教。一日有5個時段可以去餵b,半夜就瞓覺等姑娘餵啦,生完唔夠瞓上奶都上得唔好,同埋唔好迫自己一定要全人奶搞到咁大壓力,精神太緊張反正壞事。

我喺醫院都係食水奶為主,而家3星期一樣上晒奶,每次揼嘅量都肯定夠我仔一餐,放鬆心情咩都會順暢啲

JD930    發表於 18-10-16 16:50

複式洋房

mtcat 發表於 18-10-11 10:28
你順產定開刀?
你肯定自己生完即刻上到奶又夠佢食?
佢唔夠食大喊你見到佢喊到喪屍咁你唔心痛肉赤?

我第一胎係公立生,個時姑娘係教密密比BB啜,出院先夠奶...我知道住院頭幾日基本上都未咁快上奶,而BB亦不須食好多,我只想問一問如果半夜如果要求姑娘比我入去餵人奶佢會唔會彩我?而如果唔得,夜晚補奶粉,出院後會唔會追奶追得比較辛苦...呢樣係我o既concern...當然Bb喊到喪屍咁而我又冇奶,我唔會堅持啦,你誤會左我意思喇。

大宅

請問法國醫院可借用奶泵和配件嗎?可以在醫院用自己的泵來泵奶給BB飲嗎?

大宅

dando2003 發表於 18-10-15 23:56
請問法國醫院可借用奶泵和配件嗎?可以在醫院用自己的泵來泵奶給BB飲嗎? ...

法國有奶泵可以借,你可以問姑娘,泵完交俾姑娘,姑娘會餵

大宅

明白,謝謝回覆

首頁

尾頁

跳至