有無媽媽懷孕後甲狀腺高的?

Koey.A
|
如題,需要食藥嗎?會5會對bb有影響?
Carmen8080
|
Koey.A 發表於 18-10-11 22:33

我試過心跳去到155 去睇醫生 驗左係甲亢高 因為我十幾歲曾經有甲亢記錄 無啦啦比阿b攪到高返
ckmtu
|
懷孕甲亢係要食藥,有唔影響BB嘅藥,要一路睇醫生mon住個指數直至BB出世,因為甲亢係會影響BB生長
Koey.A
|
Carmen8080 發表於 18-10-11 23:47
我試過心跳去到155 去睇醫生 驗左係甲亢高 因為我十幾歲曾經有甲亢記錄 無啦啦比阿b攪到高返
...

哥陣你有手震嗎?我驗左2次血都係合邊(emoji),內科排到11月先有得睇
Carmen8080
|
我食sunrider 平衡返啲內分泌 食返一個月就無再心跳驗血都正常 因為廿年前我都係自己食健康產品自癒 甲亢睇西醫根本係自標不自本
chichiho
|
Carmen8080 發表於 18-10-12 09:56
我食sunrider 平衡返啲內分泌 食返一個月就無再心跳驗血都正常 因為廿年前我都係自己食健康產品自癒 甲亢睇 ...

食什麼健康產品?謝謝
Carmen8080
|
chichiho 發表於 18-10-13 21:12
食什麼健康產品?謝謝

Sunrider
Cynthia_sung
|
Koey.A 發表於 18-10-11 22:33

醫生會開有bb食得嘅藥,一定要食,唔好聽人講唔食,我第一胎又係有咗4個月個陣驗血先知有甲狀腺亢進,我媽話啲藥會影響bb,叫我唔好食,我又驚對個b有問題就好少食,結果手震,心跳快到嚇死人,要入醫院,之後我跟足嚟食先無事,差啲害死我所以千萬不要聽人講。
HappyBlueberrie
|
要食藥,跟足醫生指示,我試過甲亢嚴重到心律不正,要入ICU, 果時得5w, 但我最終流產
個個醫生都話隻藥唔關事,可能我同期發燒先係最大影響,所以jm你甲亢懷孕要多多小心,唔好比自己喉嚨痛同發燒,日常生活多注意一下,我就而家睇緊中醫調理下先再努力,祝你一切順利