自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你不如睇下有冇機位先

大宅

認識瑞士牛牛第二回

147741 發表於 18-10-11 23:24
我覺得自己一個好難跟團

自己一個去旅行,唔識日文,其他語言亦唔好,用GOOGLE TRANSLATION

非常認同(emoji)(emoji)

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

大阪。有得買有得食
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

147741 發表於 18-10-11 23:24
我覺得自己一個好難跟團

自己一個去旅行,唔識日文,其他語言亦唔好,用GOOGLE TRANSLATION
謝謝, 好詳細

我驚蕩失路, 本身又好想去有熊杠熊嘅地方, 跟住因為唔想搶機票plan行程, 唯一最快方法就係跟團....唔知道跟團係咪一定貴呢?

大宅

熱狗媽 發表於 18-10-11 22:45
今日senior同我講,我有一星期大假,唔可以帶落出年,今年要放晒。

11月senior請大假,所以我唔請得,未去 ...

搵齊曬資料絕對冇問題架放心

伯爵府

回覆樓主:

12月可以去北海道睇雪

子爵府

熱狗媽 發表於 18-10-11 22:55
我好少買野。不過成30+歲人都未去過日本,而家又係日本公司做,好奇想去吓。
...

我都完全唔識日文
但自己去真係無咩問題
4日咁短
大阪會好啲

男爵府

熱狗媽 發表於 18-10-12 10:45
謝謝, 好詳細

我驚蕩失路, 本身又好想去有熊杠熊嘅地方, 跟住因為唔想搶機票plan行程, 唯一最快方法就係跟 ...

我見另一個討論區有大媽獨自上路去京阪, 你過去睇跟足咪得。 12月頭重有紅葉, 東京, 大阪都得。 個人鐘意京都多啲, 比較多外國人去, 餐廳有英文menu, 方便啲。 去日本唔識日本無問題, 多漢字。

伯爵府

謝謝, 好詳細

我驚蕩失路, 本身又好想去有熊杠熊嘅地方, 跟住因為唔想搶機票plan行程, 唯一最快方法就係跟 ...

呢到D人實叫你自由行,但得一個人又未去過果個地方,擔心都好正常

其實一個人跟團都無問題,通常會同領隊/團友share一間房,你可以去旅行社拎D單張望下行程同價錢先,最好揀D全包無自費既團,比較好預算

子爵府

謝謝, 好詳細

我無跟過團呀!
費事個個都有人陪,只得自己是一個人
又要同人解釋點解得自己一個

同埋我鐘意自由啲,one day tour 我都嫌限制多,限時
大阪多人呀,可以隨便問路
用Google map 找路找交通,地鐵巴士都搵到

同埋我幾年前去大阪京都嘅人都很友善
東京的人不太好

我第一次自己去旅行
心態是“如果我真是唔識路,太驚,去唔到其他地方,我就日日留在酒店”
所以book 了間shopping 地區
如太驚,最多日日在酒店附近周圍行

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

熱狗媽 發表於 18-10-11 22:55
我好少買野。不過成30+歲人都未去過日本,而家又係日本公司做,好奇想去吓。
...

第一次去建議去大路d嘅東京,大阪

男爵府

cplus 發表於 18-10-11 23:06
去高山,白川鄉

我12月一家去日本過聖誕。會去高山,大板(有水族館),東京。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好多jm 都當你去好多日8-9日,太遠就晤好喇,去太多地方都等如走馬看花。 4日去福岡,可以逛北九州,行2-3日都ok。 我自己試過去神户4日,飛大阪,由機場搭巴士去個零鐘,雖然景點不算多,但幾悠閑,神户出名牛肉同甜品店特多。 我踫啱櫻花季,仲欣賞到满花。

大宅

MeowMuiMui123 發表於 18-10-12 13:44
我12月一家去日本過聖誕。會去高山,大板(有水族館),東京。

飛驒牛好好吃!白川鄉好靚!Legoland又好玩。

大宅

東京睇燈飾 應該幾有 X MAS FEEL

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

謝謝, 好詳細

在12月17日或前出發,旅行團應該未加價。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

一個人就去福岡啦!交通簡單又方便
I 大蚊豬   

象牙宮

fionlei88 發表於 18-10-13 18:13
一個人就去福岡啦!交通簡單又方便
認同,去機場又近,機程又短,搭車簡單,
唔識搭車搭的士都有限錢。
你幾時又出發呀?
我係大阪呀!

象牙宮